Instagram takipçi satın al
Hayvanlar Alemi

Dünyanın En Yaşlı Hayvanları

Sizce en yaşlı hayvanlar hangileri olabilir? Merak ediyorsanız hadi gelin inceleyelim. İşte şimdiye kadar en uzun yaşayan hayvanlar..

istanbul temizlik şirketi

Canlılar doğduktan itibaren sürekli büyür ve gelişirler. Bu yaşamın doğal döngüsüdür. Ancak bazı hayvanlar var ki asırlarca yaşayabiliyorlar, bazıları da diğer cinslerine oranla daha fazla hayatta kalabiliyor. Vahşi doğada yaşayan hayvanların işi daha zordur. Her türlü tehlike ile bir anda karşılaşabiliyorlar. Buna rağmen çok uzun yıllar vahşi doğada hayatta kalmayı başarabilen hayvanlar da var. Peki sizce en yaşlı hayvanlar hangileri olabilir? Merak ediyorsanız hadi gelin inceleyelim. İşte şimdiye kadar en uzun yaşayan hayvanlar..

10- Tuatara Kertenkeleleri

Tuatara Kertenkeleleri

Tuatara kertenkeleleri sadece yeni Zelanda’da yaşamaktadır ve çok yavaş büyüyen bir hayvandır. Bu kertenkele türü ortalama olarak 60 yaşına kadar yaşamasına rağmen bazılarının 200 yıla kadar yaşadığı kaydedilmiştir.

9- En Yaşlı Ev Kedisi

en uzun yaşayan kedi

Bu gördüğünüz ev kedisinin adı Scooter. Kendisi dünyanın en uzun yaşayan kedisi olarak Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi başardı. Scooter tam 31 sene hayatta kaldı. Sahibi, 2016’nın Mayıs ayında doğum gününden hemen bir gün sonra Scooter’ın öldüğünü açıkladı.

8- En Yaşlı Köpek

dünyanın en yaşlı köpeği

Köpeklerin yaşam süresi ortalama olarak 8 ila 15 sene olarak değişmektedir. Ama bu köpek ortalamaları ikiye katlamış ve dünyanın en yaşlı köpeği olarak adını tarihe yazdırmıştır. Dünyanın en yaşlı köpeği olarak bilinen bu hayvanın adı Bluey’dir. Avustralya’da yaşamış olan Bluey 29 sene hayatta kalmıştır.

7- En Yaşlı At

dünyanın en yaşlı atı

Atların ortalama yaşam süresi 25-30 yıldır. Fakat bu Shayne isimli at tam 51 yaşında ve dünyanın en yaşlı atı olarak bilinmektedir. Shayne İngiltere’nin Essex bölgesinde yaşamaktadır.

6- En Yaşlı Kaplan

Dünyanın en yaşlı kaplan

Dünyanın en yaşlı kaplanı Flavio olarak bilinmektedir. Ortalama olarak kaplanların yaş ortalaması 8 ila 10 arasındadır. Ancak bu kaplan tam 25 yıl yaşamıştır. Kendisi Florida hayvanat bahçesine götürülmeden önce eski bir sirk kaplanıydı.

5- Grönland Köpekbalıkları

 en uzun yaşayan omurgalı hayvanlar

Grönland Köpek Balıkları dünyanın en uzun yaşayan omurgalı hayvanlarından biridir. Bu köpek balıkları tam 400 yıl yaşayabilmektedir. Grönland köpek balıklarının uzunlukları 7 metreye kadar olup ağırlıkları ise 1 ton civarındadır.

4- En Yaşlı Akvaryum Balığı

en yaşlı akvaryum balığı

Evde akvaryumda iki sene zor yaşayan balıklara aslında alışkınız. Fakat bu balık tam 43 sene hayatta kaldı ve üstelik bunu bir akvaryumda başardı. Böylelikle en yaşlı akvaryum balığı olarak Guinnes Rekorlar Kitabına girmiştir.

3- En Yaşlı Fil

en yaşlı fi

Tutsak olan en yaşlı fil Tayvan’daki Tapei Hayvanat Bahçesi’nde 86 yaşına kadar yaşamıştır. Bu fil, Japon askerlerin Myanmar ormanlarında malzeme taşımasına yardımcı olmuş ve 1943 yılında Çinliler tarafından esir alınmıştır. Asya fillerinin ortalama yaşı 60 olarak bilinmektedir.

2- Dev Kaplumbağa

en yaşlı kaplumbağa

Belki de günümüzde yaşayan en yaşlı kaplumbağadır kendisi. Adı Jonathan ve tam 182 yaşında. Şu anda halen hayatta olup, Afrika’da bir ülke olan Seyşeller Cumhuriyeti’nde yaşamaktadır. Bu tarz uzun yaşayan kaplumbağalar nadir de olsa vardır ve 250 yaşına kadar yaşayabilecekleri tahmin edilmektedir.

1- Deniz Tarağı

en yaşlı Deniz Tarağı

Araştırmalar sonucunda 1499 yılında doğduğu öğrenilen bu deniz canlısı tam 507 sene canlı kalmıştır. Bangor Üniversitesi tarafından keşfedilip araştırılmıştır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Vaay 86 yaşında fil ha. Vay be ne kadar uzun yaşamış. Ben aslında sigara ve diğer sağlık sorunlarından dolayı fazla uzun yaşayacağımı düşünmüyorum.
    Neyse hayırlısı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu