Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

Şeftalinin Yararları Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi

Sulu ve tatlı olması sebebiyle yaz aylarını en çok tüketilen meyvelerinden biri şeftalidir.

Vücutta bulunan zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olan bu güzel meyve içerik olarak çok zengindir. İçeriğinde A vitamini ve kalsiyum, sodyum, magnezyum, demir ve fosfor mineralleri bulunmaktadır. B ve C vitaminleri ve potasyum yönünden çok zengin bir meyvedir.

Şeftalinin insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Vücudun hastalıklara karşı olan direncini yükseltir. Hazmı kolaylaştırır ve çiçekleri kabızlığa iyi gelir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Bağırsakları yumuşak tutmak gibi bir etkiye sahiptir. Sindirim sistemini rahatlatır. Susuzluğu giderir ve serinlik hissi verir. Kanı temizleme özelliği vardır. Basur memelerinden kaynaklanan şikayetlere karşı etkilidir. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasına katkısı vardır. içeriğinde bulunan zeaksantin ve lutein göz sağlığı için oldukça önemlidir. Gece körlüğünü önleyici özelliği vardır. İdrar söktürücü özelliği vardır. İdrar yolların temizleyip bol miktarda idrar söktürür. Betakaroten açısından engin olduğu için kansere ve kalp krizine karşı koruyucu özelliği bulunur. Gribe karşı önleyici görevi de yapar. Gut hastalığına karşı çok etkili bir silahtır.

Şeftali çekirdeğinin basura karşı etkili olduğu birçok insan tarafından dile getirilmektedir.

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin tedavisinde kullanılır. Basurun tedavisinde şeftali çekirdeği şifa kaynağı olmayı başarmıştır. Sabahları aç karnına çekirdeklerini kırıp 2-3 tane yenildiğinde ve bu tedavi 3 yada 4 hafta uygulandığında büyük ölçüde başarı sağlandığı söylenmektedir.

Şeftalinin zararları

Şeftalinin zararları:

Şeftali tarım ilacının sıklıkla uygulandığı meyvelerden biridir. Bu ilaçların insan vücuduna çok ciddi zararları bulunmaktadır. Kansere sebep olup sinir sistemine ciddi zarar verirler.

Bu nedenle organik olanları tercih etmenizde fayda vardır. Organik bulamıyorsanız çok güzel yıkamalısınız. Kabuğunu soymanız sizleri bu ilaçların vereceği risklerden epey uzak tutacaktır.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu