Instagram takipçi satın al
Hayvanlar Alemi

Dünyanın En Büyük 10 Kuşu

istanbul temizlik şirketi

Kuş deyince aklımız genelde küçük hayvanlar gelmektedir, fakat bazı kuşlar akrabalarına inat olsa gerek çok büyüktürler. İşte dünyanın en büyük 10 kuş türü.

10. Kral Penguen

Kral Penguen

 

Ortalama kütle: 13.6 kg, azami kütlesi: 20 kg, ortalama toplam uzunluğu: 92 cm

Kral penguen dünyada Top 10 En Büyük yaşayan kuşlarının listesinin 10. sırada kendini gösteriyor . Adından da anlaşılacağı gibi, aralarında tüm penguenlerin kralı ve en büyüğüdür. Kral penguen yaklaşık 14 kilogram ağırlığında ve uzun boylu 1 metre kadar büyüyebilir. Kral penguen kril, küçük balık, kalamar ve diğer küçük deniz hayvanları yiyor. Kral penguen düzenli olarak 100 metre derinliğe kadar deniz dalışı yapabilir, en yüksek kaydedilen dalış 300 metre’ye kadar ulaşmıştır. Kral penguen ağırlık olarak Antarktika ve Antarktika adalarında yaşıyor.

 

9. Büyük Toy Kuşu

 

Büyük Toy Kuşu

Ortalama kütle: 14 ila 19 kg maksimum kütlesi: 21 kg, ortalama toplam uzunluğu: 110 cm 90 cm

Büyük toy kuşu dünyanın en ağır uçan kuşudur erkek toy kuşu ortalama ağırlığı 21 kg civarındadır. Ortalama bir erkek toy kuşu bir metre boyunda ve 2,4 metre kanat genişliğine sahiptir. Kadın toy kuşu erkekten daha boyutunda küçüktür. Büyük toy kuşları farklı mevsimlerde kontrollü şekilde gıda stoklarlar, büyük bir toy kuşu 15 yıla kadar yaşıyabilmektedir. Büyük toy kuşu, dünyanın en büyük 9. kuşu ve ağır uçan bir kuştur.

8. Lesser rhea

Lesser rhea

Ortalama kütle: 19.6 kg, azami kütlesi: 28.6 kg, ortalama toplam uzunluğu: 100 cm

Darwin’in rhea olarak bilinen Lesser rhea, başta Güney Amerika (Şili, Bolivya, Arjantin, Peru) güney kesiminde bulunan uçamayan bir kuş türü. Lesser rhea yüksekliği 1 metre ve ağırlığı 28 kg’a kadar ulaşabilir. Lesser rhea küçük bir kafası ve nispeten büyük bir gövde ve boynu vardır.  kendisinin kanatları olmadığı için uçmaıyor lakin koşu olarak saatte 60/km olarak koşabiliyor. iki güçlü bacakları ve  keskin pençeleri, yırtıcı pençeleri ile yumurtalarını korumak ve gıda için kazmak için yardımcı olur. Lesser rhea meyve ve otların üzerinde hayatta kabilir. Yanı sıra erkek rhea çiftleşme veya topraklarını korumak için çok agresif hale geliyor.

 

7. Cüce cassowary

Cüce cassowary
Ortalama kütle: 19.7 kg, azami kütlesi: 34 kg, ortalama toplam uzunluğu: 105 cm

Öncelikle Yeni Gine, New Britain ve Yapen Adası dağ ormanlarında bulunan tüm cassowary türlerin en küçüğüdür. Cüce cassowary üreme sezonunda bir erkek ile yalnız kuş ve çifttir. Onlar  çoğunlukla  böcekler, küçük hayvanlar ve düşmüş meyveler ile beslenirler. Onlar uçamayan ama güçlü bacakları ile 48 km / saat hıza ulaşabiliyorlar.

 

6. Büyük rhea

Büyük rhea

Büyük rhea Güney Amerika’da  uçamayan bir kuş türü. rhea büyük ve ağırdır rhea kuşu Brezilya, Uruguay, Paraguay, Arjantin ve Bolivya’da bulunabilir.bu kuşlar 1.3 metre uzunluğunda ve 40 kg kadar ağırlığa ulaşabilir. Ortalama bu kuşlar vahşi ortamda yaklaşık 10 yıla yaşıyor.

 

5. İmparator Penguen

İmparator Penguen

Ortalama kütle: 31.5 kg, azami kütlesi: 46 kg, ortalama toplam uzunluğu: 114 cm

ağırlığı ve uzunluğu ile tüm diğer tür penguenlerin en büyüğü imparator penguen’dir . İmparator penguen ağır şişman yarısından fazlasının yaklaşık 31 kg. cilt arkasında Vücut yağ oranları (-65 derece C ye kadar) dayanabilirler. bu (-65 derece C ) Antarktika’nın aşırı kış aylarında hayatta kalmak için yardımcı olur. Bir imparator penguen 1.1 metreye kadar büyüyebilir. impartor penguenler güneş ışından mümkün olduğunca ısı yakalamaya çalışırlar. Gövdenin ön kısmı beyaz su geçirmez tüy ile kaplıdır. Hem erkek hem de dişi imparatorun boyun kısmı, bir beyazımsı açık san tüy sahiptir.

İmparator Penguen vahşi doğada yaklaşık 20 yıldır yaşıyor, ama ideal bir durumlarda 50 yıla kadar yaşayabilir.İmparator penguen sadece Antarktika ve okyanus çevresinde yaşarlar.

 

4. Emu

Emu

Ortalama kütle: 33 kg, maksimum kütlesi: 70 kg, ortalama toplam uzunluğu: 153 cm

DAÜ, cassowaries türlerin yakın akraba, Avustralya uçamayan bir kuş yerli. Bu Avustralya milli kuştur. Emus kuşlar arasında onları ikinci en yüksek yapar 2 m yüksekliğe kadar ulaşabilir. Emus aralarında, iki alt-türün (üç alt türe sahip novaehollandiae ve woodwardi ) yaygın ülke genelinde Avustralya’da çeşitli yerlerde bulunur. Onların ana diyet meyve, tohum, böcek gibi bazı ölü yaratıklar kemirgen, kuş, böcek vb oluşur

3. Kuzey cassowary

wattled cassowary

Ortalama kütle: 44 kg, maksimum kütlesi: 75 kg, ortalama toplam uzunluğu: 149 cm

Ayrıca tek wattled cassowary olarak bilinen, siyah tüyleri ile bir uçamayan kuş türü. Bir kadın, 44 kg ortalama tartı o dünyanın üçüncü en ağır kuş yapma, erkek biraz daha büyüktür. Bu Yapen, Batanta ve Salawati adaları bulunur. Meyve ve küçükbaş hayvan birincil diyet oluşur.

2. Güney cassowary

Güney cassowary

Ortalama kütle: 45 kg, azami kütlesi: 85 kg, ortalama toplam uzunluğu: 155 cm

Ayrıca çift wattled cassowary olarak bilinen Güney cassowary, dünyanın ikinci büyük kuştur. Onlar devekuşu gibi uçmak mümkün değildir. Öncelikle tropikal Endonezya, Yeni Gine yağmur ormanları ve kuzey Avustralya adalarında bulunur. Bu meyve, böcekler ve omurgalılar beslenir. erkekler yalnız yumurta ve nadir civciv kuluçkaya yatmaktadır.

1. Devekuşu

Devekuşu

Ortalama kütle: 104 kg, azami kütlesi: 156,8 kg, ortalama toplam uzunluğu: 210 cm

Devekuşu yeryüzündeki en büyük canlı kuştur. Devekuşu ağır kanatlı koşamam ama onların güçlü uzun bacaklar ile yüksek hızda çalışabilir. Devekuşları yaklaşık 1.4 kg ağırlığında büyük / ağır yumurta bırakırlar.Tarihsel Devekuşu bir Afrika kuş ama tarım nedeniyle, onlar da Avustralya ve Amerika’da bulunur. Genelde meyve, ot, çiçek ve yılan gibi hatta sürüngenler, bazen mevcut kertenkele tüketmek. Onlar, yuvalar inşa yumurtaları kuluçkaya ve civciv bakmak için yardımcı olarak erkek deve kuşları iyi babalar vardır.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu