Bebeklerde Ateş Çıkmasının Sebepleri

Ateş, vücudun bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmaları tanıma ve zararlı olanlarla mücadele etme başlaması sonucu çıkıyor. Ateşin en fazla görülme sebebi ise vücuda giren enfeksiyonlardır. Özellikle bebeklerde ateş konusu dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisidir. Bebek bünyesi kendisini hayata yeni yeni hazırladığı için bakteri ya da virüsler daha fazla zarar veriyor. Bebeklerin bünyelerinin sağlamlığına göre ateşli hastalık da geçirebiliyorlar.

En Önemli Ateş Nedeni Aşı

Üst solunum yolu, alt solunum yolu, mide ve idrar enfeksiyonu, bağırsak enfeksiyonu, kulak iltihabı, zatürre, menenjit hastalıkları ateşe neden oluyor. Fazla ateş ayrıca bebeklerde böbrek yetmezliğine sebep oluyor. Diş çıkarma ve aşılardan sonra özellikle ateş çıkıyor.

Özellikle 3 Ayın Altındaki Bebeklere Dikkat

Bebeklerdeki ateş genellikle kendi kendisine geçme eğilimi gösteriyor. Çünkü çoğu zaman basit viral hastalıklardan kaynaklanıyor. Ancak bebek 3 yaşın altındaysa her türlü ateşli durumda bebek doktor tarafından gözden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü ateşin hangi sebepten çıktığı araştırılması gereken bir konudur. Bebeğin ten rengi, bıngıldağın şekli gibi faktörlerde göz önünde tutularak ateşin sebebi hakkında bilgi edinilebilir. Ateşi olan bir çocuğa ilaç verileceği zaman doktorada danışmak gerekiyor.

Zor ve sık sık nefes alıyorsa, hırıltı, göz ağrısı, kulak ağrısı, karın ağrısı, ense sertliği, devamlı kusma halinde zaman kaybetmeden doktora başvurulması gerekiyor.

Yüksek Ateş Havaleye neden Olabilir

Havale konusunda en riskli grup 3 aylıktan küçük ve 38 derece üstünde ateşi olan hastalardır. Bu bebeklerde ateşin sebebini yapılacak testler ve tahlillerle belirlemek gerekiyor. Bebeğin genel olarak durumu kötü, beslenmesi çok zayıf ve ateşi de 3 gündür devam ediyorsa bu ciddi bir hastalık belirtisi olabiliyor. Uyku hali ve uykudan zor uyandırmada ateşli hastalığına karşı anne babaların tetikte olması gereken bir durumdur.

Exit mobile version