Instagram takipçi satın al
SağlıkListeler

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş ağrısı günümüzün en büyük sorunlarından birisi, yoğun ve tempolu iş hayatı ile yaşam savaşı bir araya gelince baş ağrısı artıyor. Peki nasıl geçer?

istanbul temizlik şirketi

Baş ağrısı kişilerde en çok görülen rahatsızlıklardan birisidir. Gün içerisinde oldukça sık yaşanan baş ağrısı kişilerin acı çekmesinin yanında huzursuz olmasına ve kişinin kendini yorgun hissetmesine neden olmaktadır.

Bu durumda kişinin günlük yaşamını olumsuz bir şekilde etkiler.

Baş ağrısı rahatsızlıklarında en çok görülen çeşit gerilim tipi baş ağrısıdır. Bunun dışında sinüs kökenli, migren ve küme tipi baş ağrıları bulunmaktadır.

Gerilim tipi baş ağrısı en çok görülen baş ağrısı çeşitlerinden olup; temelinde stres ve anksiyete bulunmaktadır. Boyun, kafa derisi, çene ve omuzlarda kas gerilmeleriyle birlikte gerilim tipi baş ağrısı da ortaya çıkar.

Baş ağrılarının tedavisinde stresi azaltmak için stres ile baş etmenin öğrenilmesi, hayat tarzında değişiklikler ve gevşeme tekniklerinin öğrenilmesinden faydalanılabilir.

Bunlar dışında ise ağrı kesiciler ve baş ağrısının türüne göre verilen ilaçlar ağrının kesilmesi için uygulanabilecek tedavi yöntemleridir.

Baş ağrısının evde bitkisel tedavisi öncesinde şiddetli baş ağrılarında mutlaka bir uzmana başvurulmadan ilaç kullanılmaması tavsiye edilir. Baş ağrınsın nedeni migren olabilir.

Bu durumda ağrı kesiciler migren ağrısını hafifletse de tam olarak işi yaramaz. Bu nedenle doktorun önerdiği ilaçların kullanılması gerekir.

Baş ağrısı tedavisinde uygulanacak bu yöntemler dışında çeşitli bitkisel uygulamalarda yapılabilir. Tabi bu bitkisel uygulamalar bir uzmanın görüşü alınmadan kullanılmamalıdır.

Ayrıca çok sık kullanılmamalı ve uzmanların tavsiye ettiği miktarlarda tüketilmelidir.

Baş ağrısına nasıl geçer, baş ağrısına ne iyi gelir bunlarda yazımızın devamında yer almaktadır.

Baş ağrısına ne iyi gelir? / Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş ağrısına ne iyi gelir? / Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

  • Baş ağrısının altında yatan çeşitli nedenler vardır. Baş ağrısının ortaya çıktığı andan itibaren kişi kendini kötü hissettiği için iş ortamında verimli olamaz. Bu nedenle yapılabilecek basit uygulamalar ile veya bitkilerden hazırlanmış çeşitli çaylar ile baş ağrısı ortadan kaldırılabilir.
  • Baş ağrısını geçirmek için bulunulan ortamdan çıkılarak açık havada yürüyüş yapılabilir.
  • Özellikle migren nedeniyle ortaya çıkan baş ağrılarında karanlık bir odada sesiz bir şekilde kalarak dinlenmek faydalı olacaktır.
  • Sıcak su vücudu gevşetir ve rahatlamanızı sağlar. Başınız ağrıdığında sıcak su ile duş alabilirsiniz veya sadece ayaklarınızı sıcak su dolu bir kap içerisinde bekletip su ılıyınca üzerine soğuk su ilave edip ayaklarınızı kuruladıktan sonra çorap giyerek yatabilirsiniz. Bu sayede beyine yükselmiş olan kan basını ayaklara doğru aktarılabilir.
  • Baş ağrısının geçmesi için yapılabilecek etkili uygulamalardan birisi de masajdır. Parmak uçları ile kaşların arasından ve şakaklardan hafifçe bastırarak alına doğru ve burun deliklerinin üzerinden göz çevresine doğru yine hafifçe bastırarak masaj yapılabilir.
  • Bir bez soğuk suyla ıslatılarak başa soğuk kompleks uygulaması yapılarak da baş ağrısı ortadan kaldırılabilir.
  • Sağlıklı ve düzenli beslenmemekte baş ağrısına neden olabilir. Bu nedenle gün içerisinde düzenli beslenmek, öğün atlamamak gerekir. Bunların yanında baş ağrısını tetikleyen peynir, çikolata, hazır ürünler gibi besinler tüketmemeye dikkat edilmelidir.

Baş ağrısını geçirmek için bunlar dışında çeşitli bitkilerden faydalanabilir.

Baş ağrısına iyi gelen bitkiler:

Baş ağrısına iyi gelen bitkiler:

Nane Yağı: Alın bölgesine sürülen nane yağı baş ağrısını hafifletir.

Veba otu: Baş ağrısı için en etkili bitkilerden birisi veba otudur. Baş ağrısını ve migren ataklarını hafifletmek için kullanılabilir. Gerilim tipi baş ağrılarının tedavisinde oldukça etkilidir. Yalnız bu bitki kullanılmadan önce bir uzmana danışılmalıdır. Karaciğere zararı olduğu düşünülen bir bitkidir. Bu nedenle bir uzman gözetiminde ve onun önerdiği dozda kullanılmalıdır. Hamile ve emziren kadınların bu bitkiyi kullanmamaları gerekir.

Zencefil: Zencefil baş ağrısı tedavisinde kullanılabilir. Çay yapılarak tüketilen zencefil mide sorunlarının çözümünde de etkilidir. Özellikle baş ağrısı sonrası mide bulantısı yaşayanlar zencefil çayı içebilirler. Adet dönemi öncesi yaşanan baş ağrılarında da zencefil çayı içilebilir. İltihap üzerinde de etkili olan zencefil gerilim tipi baş ağrılarının tedavisinde oldukça etkilidir. Zencefil çayı gün içerisinde en fazla 3 bardak tüketilmelidir.

Gümüşdüğme: Özellikle migren tedavisinde kullanılan gümüşdüğme baş ağrısı için oldukça etkili bir bitkidir. Güçüşdüğme; su, meyve suyu ve çay içerisine damlatılarak tüketilebilir.

Yaprağı ağızda da çiğnenebilen bu bitkinin yaprağı dil ve dudak şişmesine yol açabilir bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır. Gümüşdüğmenin kan inceltici özelliği bulunmaktadır.

Bu nedenle pıhtı önleyici ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Gümüşdüğmenin özü tablet olarak satılmaktadır.

Sarı kantaron: Gerilim tipi baş ağrılarını geçirmede oldukça etkili bir diğer bitkide sarı kantaron bitkisidir. Doğal bir antidepresan olan sarı kantaron ağrı kesici olarak da kullanılabilir.

Gerilim tipi baş ağrısına yol açan etkenleri engeller. Kan dolaşımını hızlandırır. Sarı kantaron oldukça faydalı olsa da ilaçlar ile birlikte kullanıldığında etkileşime geçip çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bu nedenle ilaç ile birlikte kullanmamaya özen gösterilmeli veya alınan doza dikkat edilmelidir.

Lavanta: Baş ağrısı ve migren tedavisinde kullanılabilecek bir diğer bitki yağı lavantadır.

3 Bardak kaynamış su içerisine 2 veya 4 damla lavanta yağı damlatılıp çıkan buharı koklamak baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

Kahve: Kahvenin ağrı kesici etkisi bulunmaktadır.

Başınız ağrıdığında bir fincan kahve içebilirsiniz. Ama gün içerisinde kahve tüketimine dikkat etmek gerekir.

Keten tohumu: İltihaplar nedeniyle ortaya çıkan baş ağrılarının tedavisinde keten tohumu etkili olmaktadır.

İçerisinde omega 3 yağ asidi bulunan keten tohumu baş ağrılarının geçmesine yardımcı olmaktadır.

Fesleğen: Fesleğenin oldukça hoş ve ferahlatıcı kokusu baş ağrılarının tedavisi için oldukça faydalıdır.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu