Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Ağız kokusu sorunu hakkında derlediğimiz bu makale ile sizde sorununuza bir nebze olsa çözüm bulabilirsiniz. Konu hakkında bütün detaylar yazımızda.

istanbul temizlik şirketi

Ailevi sorunlara dahi yol açan ağız kokusu her insanın başına gelmesi olağan durumlardan birisidir. Sabahları ağız kokusuyla uyanan veya gün içinde ağız kokusu ile baş başa kalan insanlar ister istemez bundan şikayetçi olur. Bu sorunların başında genel olarak dişler, dil, sinüs iltihaplanması ve bademcikler bulunmakta. Ağız kokusu sorunu hakkında derlediğimiz bu makale ile sizde sorununuza bir nebze olsa çözüm bulabilirsiniz.

Ağız Kokusu Neden Oluşur?

Ağız kokusunun oluşmasının bir çok nedeni bulunmakta. Bunların en başında ağızda kalan yemek kalıntılarıdır. Her öğün yemek yediğimizi farz edersek her yemekten oluşan parçacıklar diş aralarında kalmakta bu aralarda kalan parçacıklarda haliyle ağız kokusu yapmaktadır. Bu sorunun üstesinden gelmenin tek çaresi ise her öğünden sonra dişlerin fırçalanmasıdır.

Ağız kokusunun oluşmasının bir diğer nedeni ise dildir. Aynı dişte olduğu gibi dilde yemekten sonra yemek parçalanmasından arta kalan bakteriler dil üzerinde birikir. Özellikle dil köküne doğru bulunan kısımda bakteriler resmi olarak bina yapar. Bununda üstesinden gelmek için diş fırçasını kullanabilirsiniz. Bazı diş fırçalarının arka kısmı da dil için ayrılır burayı kullanarak da dilinizi fırçalayabilirsiniz. Az sayıda karşılaşılan bir diğer neden ise bademcik iltihaplanması sabah kokularının asıl nedeni olarak bilinen bu sıkıntı ise ameliyatla çözülmektedir.4

Ağız Kokusu

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Saydığımız nedenleri tümü farklı kulvarlarda olduğu için her sorun için ayrı doktora gitmek yerine bir doktorun yönlendirmesi ile sorununuza kesin ve net sonuç bulabilirsiniz. Sizlere basit yollar ile kokunun nasıl giderileceğini göstereceğiz. Ancak bu basit yöntemleri denedikten sonra hala bir sonuç alamıyor iseniz doktorunuza başvurmanızda yarar var.

  1. İlk olarak suyu bol tüketmeniz gerekmekte. Bol tüketilen su tükürük miktarını arttırır. Tükürük bezleri ise ağız içinde bulunan bakterilerin azalmasını sağlar.
  2. Dişlerinizi her öğünden hemen sonra fırçalayın. Diş temizliğini sağlayarak ağızda oluşan bakteri oranını azaltırsınız böylece azalan bakteriler kokuyu azaltır.
  3. Karanfil, Nane gibi keskin tatları çiğneyerek ağız kokusunun bastırılmasını sağlarsınız.
  4. Geçici olarak kokudan kurtulmak istiyorsanız Mentollü ağız gargaraları kullanabilirsiniz.
  5. Midede oluşabilecek ağız kokuları içinde yoğurt tüketebilirsiniz.

Ağız kokusunun sebeplerini açıkladığımız makalede sizler de bu ağız kokusunun nasıl önüne geçilebileceğini öğrenebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu