Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusu nasıl geçer gibi sorularınızın hepsinin cevabını detaylarıyla bulabileceğiniz bir makale oluşturduk.

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız kokusu birçok kişin yaşadığı bir problemdir. Hem kişinin kendisini rahatsız eder hem de etrafındakileri rahatsız eden bir durumdur.

Kişi ağız kokusu nedeniyle zor anlar yaşarken etrafındaki kişilerinde bu durumdan rahatsız olduğunu düşünerek kendini kötü hisseder. Bu nedenle ağız kokusu sorunu çözülmesi gereken bir problemdir.

Ağız kokusunun çözümü için öncelikle ağız kokusunun herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek gerekir.

Bunun için ise kulak burun boğaz veya diş doktoruna gitmek gerekir. Ağız kokusuna neden olan sorunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Ağız Kokusunun Nedenleri / Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız Kokusu Nasıl Geçer Evde?

Ağız kokusunun neden olduğunu öğrenmek için doktora başvurduğunuzda kokunun nedenini öğrenebilir ve gerekli tedavi yöntemlerine başlayabilirsiniz.

Ağız kokusunu önlemek için ise çeşitli bitkilerden yararlanmanızda mümkün. Ağız kokusuna iyi gelen bitkiler hangileri ve nasıl kullanılmaları gerek bunlar hakkında sizlere detaylı bilgiler sunalım.

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Karanfil: Ağız kokusunun çözümünde en çok kullanılan bitkilerin başında karanfil gelir. Birçok restoranda küçük tabaklar içerisinde yemek sonunda müşterilere sunulan karanfil ağız kokusunu bastırmada oldukça etkilidir.

Keskin bir tadı ve kokusu olan karanfil ağızdaki yemek kokusunu bastırarak kişinin rahatlamasını sağlar. Karanfilin antiseptik ve antioksidan özellikleri ile sindirim sistemine de faydalıdır. Ağız kokusunu önlemek için karanfil taneleri ağızda çiğnenerek kullanılabilir.

Ama karanfil tanesi ağız içinde tahrişe yol açabileceği için fazla çiğnememek gerekir. Bunun yanında ağız kokusunu önlemek için karanfil tozu ile yapılan çay içilebilir.

Çok fazla ağız kokusu yaşayanlar ise bunu önlemek için yanlarında karanfil bulundurup ara sıra bu karanfili çiğneyebilirler.

Nane:

Ağız kokusu için kullanılan bir diğer bitki nanedir. Nanenin kokusunun oldukça ağır ve baskın bir koku olduğunu bilmekteyiz. Bu özelliği sayesinde de birçok sakız ürünün içerisinde yer alarak ağız kokusunu bastırmaya yardımcı olur. Nane yapraklarını ağız kokusunu gidermek için çiğneyebilirsiniz.

Aloe Vera:

Daha çok cilt sorunlarının çözümünde kullanılan aloe vera ağız kokusunu gidermek için de kullanılabilecek oldukça etkili bir bitkidir. İçerisinde mide asidini düzenleyen ve iltihap gideren bir kimyasal bulundurur.

Bu kimyasal ise reflü, hazımsızlık ve diğer mide sorunları nedeniyle ortaya çıkabilecek olan ağız kokusunu ortadan kaldırır. Saf aloe vera özünden çeyrek bardak alınarak yarım bardak suda eritip içilebilir. Ağız içerisindeki kötü kokuyu bastırmanın yanında bu karışım ile kötü kokuya neden olan midedeki gastrik asite karşı direnç gösterir.

Adaçayı:

Antibakteriyel özelliği olan adaçayı özellikle diş iltihabı nedeniyle ortaya çıkan ağzı kokularınız yok etmede etkilidir. Antioksidan bakımından zengin olduğu için de sindirime yardımcı olur. Ağız kokusunu gidermek için içilen adaçayı sayesinde ağız kokusunu ortaya çıkartan etkenlere karşı savaşılır.

Siyah Çay:

İçerisinde bulunan polifenoller olarak adlandırılan antioksidan maddeleri ağız kokusunu gidermede oldukça etkilidir.

Dişlerde biriken ve kokuya neden olan plakalar siyah çayın antioksidan özelliği ile yok edilir. Plakalar ağız kokusuna neden olduğu gibi birçok diş rahatsızlığına da neden olmaktadır.

Siyah çay içerisinde bulunan polifenoller ağızda birken bakterilerin oluşumlarını da engelleyerek, bakteri nedeniyle ağızda oluşan kokuyu önlemiş olur.

Tarçın:

Tarçın çubukları içerisinde bulunan esansiyel yağlar ağız kokusunu önlemede oldukça etkilidir. Tarçın ağız içerisindeki bazı bakterileri öldürerek ağız kokusunu da önlemektedir. Tarçını direkt olarak tüketebileceğiniz gibi çay olarak da tüketip ağız kokusunu önleyebilirsiniz. Ağız kokusu nasıl geçer sorusuna verilebilecek en güzel bitkisel cevaplardan biridir tarçın.

Isırgan otu:

Ağız kokusunun temelinde vücutta biriken toksinler ve ağır metaller etkili olabilir. Vücudun bu zehirli maddelerden temizlenmesi ile ağız kokusunun da önüne geçilebilir.

Bunun için ise günlük olarak ısırgan çayı içilebilir. Isırgan otu çayı kanı temizler ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Böbrekleri daha iyi çalıştıran ısırgan otu sayesinde toksinler vücuttan daha çabuk atılır.

Maydanoz:

Ağız kokusuna iyi gelen etkili bitkilerden birisi de maydanozdur. Özellikle soğan sarımsak gibi kokuya neden olan sebzeler tüketildikten sonra ağıza birkaç dal maydanoz alınarak çiğnenebilir. Bu sayede ağız kokusu önlenmiş olur.

Yoğurt:

İçerisinde bulunan probiyotikler sayesinde ağız kokusunun önüne geçilebilir. Dolayısıyla yoğurt ağız kokusu nasıl geçer problemi için bir çözüm olabilir.

Ağız kokusunu önlemek için okaliptüs, fesleğen, kekik, ekinezya ve çay ağacı yağıda kullanılabilir.

Sakız çiğnemek, bol bol su içmek, sık sık özellikle yatmadan önce gargara yapmak ağız kokusunu önleyebilir. İçeriğine çinko eklenmiş, probiyotik bakteriler ile zenginleştirilmiş sakızlar ağız kokusunu azaltmada oldukça etkilidir.

Bunların yanında diş temizliğine önem verilmelidir. Dişlerde oluşan plaklar ağızda kokuya neden olabilir. Düzenli olarak dişlerin fırçalanması gerekir. Bunun yanında diş ipi kullanılarak diş temizliği yapılmalıdır. Dil üzerinde biriken bakterilerde ağız kokusuna neden olabilir. Bu nedenle dil temizliğine de önem vermek gerekir.

Aç kalmak da ağız kokusuna neden olabilir.

Sabahları kalkınca yaşanan ağız kokusunun bir nedeni de açlıktır. Bu nedenle sık sık bir şeyler yemek, bitki çayları içmek ağız kokusunun önüne geçecektir. Karanfil, adaçayı, tarçın gibi ağız kokusunu önleyen çaylar tüketilebilir.

Exit mobile version