Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberlerTeknoloji

Yurtdışı Telefon Kayıt Harcı 618TL Oluyor

istanbul temizlik şirketi

Yurt dışı telefon kayıt harcı ne kadar oldu?

Yurt dışı telefon kayıt harcı ne kadar oldu?donanimhaber.com

1 Ocak 2018 tarihinden geçtiğimiz haftaya kadar 170 TL olan yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcı geçtiğimiz günlerde 500 TL ye çıkartılmıştı.  Resmi Gazete’de son yayınlanan yönetmelikte bütün harç ve vergilerle beraber yurt dışı telefon kayıt harcında da yeniden artış yapılacak.

Kasım ayında 500 TL olarak güncellenen yurt dışı kayıt ücreti, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle %24 civarında yeni bir zamla 618 TL ye çıkartılıyor. 

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının ilk olarak kayıt olmasına başlandığı 2012 yılında kayıt ücreti 100 TL olarak belirlenmişi ve her yıl yıl başında enflasyonla birlikte artış yapılıyordu. 2018 yılına kadar geçen 6 yılda %70 artış göstererek 170 TL’ye çıkmıştı. Bu yıl ise yeni bir düzenleme yapılarak birden 500 TL’ye çıkartıldı. Şimdi ise 2019 kayıt harcı güncellemesiyle birlikte 618 TL olacak olan kayıt harcı böylelikle 6 kattan fazla artış göstermiş oluyor.

Türkiye’de dünyanın geri kalanından çok daha pahalıya satılan akıllı telefonları yurt dışından getirenler için son zamlarla pek avantajı kalmamış oluyor. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu