Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Yerel seçim sonrasında piyasaların son durumu

istanbul temizlik şirketi
Yerel seçim sonrasında piyasaların son durumu

31 Mart yerel seçimlerinde 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 81 ilde kurulan 194 bin 390 seçim sandığındığında oylarını kullandı. Saat 17:00’da tamamlanmasının ardından piyasaların nasıl tepki vereceği merak konusuydu. İktidar partisinin yönettiği İstanbul ve Ankara büyük şehirleri CHP’ye geçmesiyle piyasalar gece doların 5.60 seviyesine kadar çıktığı görüldü.

DOLAR ULUSLAR ARASI PİYASALARDA 5.60 SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Yerel seçimlere karşı doların ilk tepkisi artış yönlü oldu ve seçim öncesi son işlem gününde 5.57’den işlem gören dolar, gece saatlerinde uluslararası piyasalarda 5.60 seviyesine kadar çıktığı görüldü. Daha sonra düşüşe geçen dolar günü 5.4820 seviyesinde tamamlandı. 

Seçim sonrası yükselmesi beklenen doların bu tepkisiyle seçim sonuçlarının dünya genelinde iyi karşılandığı yorumları yapıldı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu