Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Üniversite Tercih Dönemine Az Bir Zaman Kalmışken Kararını Verdin mi?

istanbul temizlik şirketi
Üniversite Tercih Dönemine Az Bir Zaman Kalmışken Kararını Verdin mi?

Örneğin sosyal bilimler öğrencisisin ve iki farklı bölüme birden sempati duyuyorsun, ikisini de yapabilirmişsin gibi geliyor ama hangisini seçeceğine hala karar veremedin. Ne yaparsan kararında daha etkili olur?  

Mesela o bölümün hocalarıyla konuşabilirsin. Bölümlerin derslerinde seni neler bekliyor, sınavlar nasıl geçecek, nasıl sorularla karşılaşacaksın, bölümle ilgili aklındaki tüm sorulara bizzat akademisyenlerden alabilirsin.  Neden o bölümü seçmelisin? o bölümü bitirdikten sonra ne olabilirsin? Bölümde okuyacak öğrenciler ne gibi özelliklere sahip olmalıdır?

Peki ya mesleği bizzat icra eden insanlar? Onlarla da tanışsan fena olmazdı değil mi? Mesleklerini icra ederken ne gibi zorluklarla karşılaştılar, hiç sıkıldılar mı ya da vazgeçtiler mi? Mesleklerinin en sevdikleri kısmı ne?  Her şeyi onlarla konuşup sorabileceğin bir ortamın olsa eminim karar vermende çok etkili olurdu.

Üniversite Tercih Dönemine Az Bir Zaman Kalmışken Kararını Verdin mi?

Karşında bir tercih rehberliği de olsaydı da beraber karar verebilseydiniz keşke değil mi? Kafanda hala bir sürü soru var ve hala bir türlü işin içinden çıkamıyor olabilirsin. Keşke profesyonel birileri olsaydı da tercih yaparken odak noktanın ne olacağı gibi konularda sana yardımcı olsaydı.

Keşke bölümü seçmeden önce o bölümde neler yapılabildiğini görme imkanın olsaydı. Derslerde neler işleniyor? Mesela psikoloji seçeceksen bir terapi nasıl yapılıyor, hukuk seçeceksen bi dava nasıl çözülüyor, Medya ve İletişim’de haber ve senaryo metinleri nasıl yazılıp nasıl bir gazete çıkarılıyor tüm bunları görüp bizzat o anda yapabilseydin de uygulamalı olarak bunun sana uygun olup olmadığını anlayabilseydin değil mi?

Üniversite Tercih Dönemine Az Bir Zaman Kalmışken Kararını Verdin mi?

Bunların hepsini tek bir yerde yapabilme olanağının var olduğunu söylesem sana? Hem akademisyenlerle tanışıp, hem mesleğinde uzman kişilerle sohbet edip, bölüm atölyelerine girebileceğin, uzman tercih rehberlerinden yardım alabileceğin 3 gün sürecek bir zirve İbn Haldun Üniversitesi’nde Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi adı altında seni bekliyor. Eğer İstanbul dışından geleceksen hiç endişelenme çünkü yol masrafların ve konaklaman sağlanacak. Senin tek yapman gereken 20 Temmuz’a kadar internet sitesin üye olup başvuru yapmak ve neden katılmak istediğini kısaca açıklamak.

Tüm bunların arasında motivasyonun ve kafanı dağıtman için de sosyal etkinlikleri unutmamışlar. Boğaz turları, konserler ve stand up gösterileri de Zirve’de seni bekliyor.

http://www.gelecegimsosyalbilimler.com/2018/basvuru/

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu