Instagram takipçi satın al
Gezi RehberiListeler

Türkiye’de Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Müze

istanbul temizlik şirketi

1. İstanbul Modern

1. İstanbul Modern

2004 yılında ülkemizin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olarak kurulmuştur. Bugüne dek 7 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamıştır. Ayrıca müze, her perşembe kapılarını ziyaretçilere ücretsiz olarak açmaktadır.

2. Anadolu Medeniyetler Müzesi

2. Anadolu Medeniyetler Müzesi

Ankara’da kurulmuş olan müzede, Hitit, Asur, Frig ve Urartu başta olmak üzere Anadolu uygarlıklarına ait özel eserler sergilenmektedir. 1997 yılında Avrupa’da “Yılın Müzesi” ödülüne layık görülmüştür.

3. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

3. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul Eminönü’nde yer alan müze, üç ayrı binadan oluşmaktadır. İlk çağlardan Helen, Roma ve Bizans dönemine ait eserleri bünyesinde barındırmaktadır.

4. Zeugma Mozaik Müzesi

4. Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep’te bulunan müze dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olarak anılmaktadır. 30 bin metrekarelik alana kurulmuş olan müzede dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiği sergilenmektedir. Zeugma hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://kulturveyasam.com/dunyanin-en-buyuk-ikinci-mozaik-muzesi-zeugma/

5. Ayasofya Müzesi

5. Ayasofya Müzesi

500’lü yıllarda İstanbul’da yapılmış Bizans’ın en büyük kilisesi olan Ayasofya, İstanbul’un fethinden sonra cami olarak kullanılmaya başlamıştır. Cumhuriyet kurulduktan sonra ise müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müzede Bizans dönemine ait mozaikler sergilenmektedir.  

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu