Instagram takipçi satın al
Haberler

Terör Örgütü Suriye’de Yeni Partı Kurdu

istanbul temizlik şirketi

Terör Örgütü Suriye'de Yeni Partı Kurdu

Amerika Dışişleri Bakanlığı‘nın günlük olarak düzenlediği basın brifingi sırasında gazetecilerin sordukları sorularını yanıtlayan basın sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile Rusya’nın Tel Fırat konusunda anlaştıklarıyla ilgili bir soruya da yanıt verdi.

“BÖYLE BİR ANLAŞMADAN HABERİMİZ YOK”

Basın sözcüsü Nauert yapılan böyle bir anlaşmadan ABD’nin herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti. Sözcü Heather Nauert, “Suriye Suriyelilere aittir ve Rusya’ya ait olmamalıdır. Rusya lideri Vladimir Putin‘in Suriye üzerinde askeri üsler, deniz üsleri ve bunlar gibi bir çok konuda kendi planlarının olduğunu biliyoruz. Karışıklık halindeki bölgede daha fazla alan kazanmak ve ellerinde olan bölgeleri de tutmak gibi konularında arzuları ve bu işten çıkarları olduğunu da biliyoruz. Ancak biz Suriye’nin kontrolünün Suriyeliler’e geçtiğini görmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YENİ PARTİSİNİ ÖVDÜ

Nauert, konuşması sırasında terör örgütü PYD/YPG tarafından yeni kurulan parti “Suriye Gelecek Partisi” ile ilgili “Parti, çoklu etnik yapıdan oluşuyor ve bölgenin yapısını temsil ediyor.” dedi.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu