Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Telefon Virüsü Nasıl Temizlenir?

istanbul temizlik şirketi

Akıllı telefonlar artık hayatımızın hemen hemen her noktasında kullanılmaktadır, alışveriş yaparken, bankacılık işlerimizde,eğlence oyun uygulamalarında ve daha bir sürü konuda yer almaktadır. Akıllı telefonlar genel olarak bir bilgisayarın yaptığı tüm işleri yaptığı için kullanımı gün geçtikçe daha da çok yayılmaya başlamıştır. Kullanımı artıkça işletim sistemindeki virüslerde de artış olmaktadır.Akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemleri Android ve iOS’dur. Akıllı telefonlardaki virüsleri internet kullanımında ve uygulamalar sayesinde fark etmek mümkündür.Telefonunuza virüs bulaştığının birçok belirtisi olabilmektedir örneğin telefonunuzun şarjı normalden daha kısa sürede biter, telefon görüşmelerinizde kesintiye uğrarsınız, e posta veya mesajlarınızda sizin bilginiz dahilinde mesajlar gönderilebilir. Bu ve benzeri durumlar ile karşılaşılabilir.

Virüs tehlikesine karşı yapmanız gerekenler listesinde en başta telefonunuzun ayarlar kısmından ram kullanımını kontrol etmek eğer bu kısımda bilmediğiniz uygulamalar mevcut ise bu uygulamalara son verip durdurun veya diğer bir alternatif format atın telefonunuza.Bu durumdan kurtulmanın farklı yolları da bulunmaktadır bunun yanı sıra gerekli önlemleri de almak gerekmektedir güvenmediğiniz sitelerden apk dosyaları indirmeyin, Play Store’dan uygulama indirirken istediği izinlere dikkat edin, güvenli olup olmadığını bilmediğiniz toplu internet ağlarına bağlanmaktan uzak durunuz. Bazı web sitelerinde virüs bulundu şeklinde çıkan ekranları açmayınız.

Virüsleri temizlemek için Avast ve Malwarebytes gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirmeyi başlattıktan sonra otomatik bir şekilde kurulacaktır. Uygulamayı indirip çalıştırdıktan sonra virüs taraması yapabilirsiniz. Ve virüsleri taradıktan sonra temizleme işine başlayabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuzun işletim sistemi güçlenecek ve telefonunuzdaki kitlenmeler büyük ölçüde azalacaktır. Kurduğunuz virüs koruma programları belirli günlerde otomatik olarak devreye girecek ve telefonda oluşan virüsleri tarayıp temizleyecektir böylelikle telefonunuz hızını kaybetmeyecektir. Eğer virüs programı kurmadıysanız zararlı uygulamaları da kaldırabilirsiniz bu tür zararlı uygulamalar uygulama kaldır sekmesinden kaldırılamaz ve hala akıllı telefonunuza zararlar vermeye devam eder. Bu şekil zararlı uygulamaları kaldırmak için akıllı telefonunuzu güvenli moda almanız gerekmektedir.Telefonunuzu bu moda alıp başlatmayı denerseniz kaldırılamayan tüm zararlı olan uygulamaları kaldırmanız mümkün olacaktır. Akıllı telefonu virüsten korumanın çeşitli yolları bulunmaktadır eğer dosyalarınızın silinip kaybolmasını istemiyorsanız format atmak yerine farklı olan bu adımları da deneyebilirsiniz böylece telefonunuz hızlanacaktır.

Telefon Virüsü Nasıl Temizlenir?

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu