Instagram takipçi satın al
Haberler

Sri Lanka’da meydana gelen eş zamanlı patlamalarda 138 kişi hayatını kaybetti

istanbul temizlik şirketi
Sri Lanka'da meydana gelen eş zamanlı patlamalarda 138 kişi hayatını kaybetti

Bir Güney Asya ülkesi olan Sri Lanka’da paskalya bayramı kapsamında yapılan kutlamalar terörün hedefi oldu. Ülkede eş zamanlı olarak meydana gelen patlamalarda resmi kaynaklara göre 138 kişi hayatını kaybetmiş durumda. Hayatını kaybedenlerin sayısının artması beklenirken, yaklaşık 300 kişinin de yaralı vaziyette olduğu açıklandı.

Paskalya Bayramı Kutlamaları Hedef Alındı

Paskalya bayramı nedeniyle bir araya gelmiş olan kalabalığın hedef alındığını belirten yetkililer henüz olayın arkasında kimin olduğunu belirleyebilmiş değil. Hiçbir terör örgütünden de olay hakkında üstlenme olmadığı için hala araştırmalar devam ediyor.

Sri Lanka’da bulunan yetkililerin yapmış olduğu açıklamalarda St. Anthony Kilisesi hedef alınırken, bir diğer patlamanın da başkentin kuzeyindeki Negombo şehrindeki iki kilisede meydana geldiği açıklandı.

Ülkenin başkenti Kolombo’daki 3 otelin yanı sıra St. Anthony Kilisesi hedef alınırken, bir diğer patlamanın da Sri Lanka’nın Başkentinin kuzeyindeki Negombo kentindeki iki kilisede meydana geldiği belirtildi.

Meydana gelen kanlı saldırı nedeniyle hastaneye kaldırılan yaralıların birçoğunun durumunun ağır olduğunu açıklayan ve ölü sayısının artmasından endişe duyan yetkililer henüz olayın arkasındaki isimlerin belirleyebilmiş değil. 

En az 2 intihar patlamasının meydana geldiğini açıklayan yetkililer, kiliselerde kapalı alanda bulunan birçok kişinin kaçma şansı olmadığı için hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sri Lanka’nın Başkenti Kolombo’da bulunan otellerde kalan yabancı turistlerin de patlamalarda yaralandığını belirten yetkililer, henüz hangi ülkelerin vatandaşları olduğunu açıklamadı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu