Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Sharp 8K Çözünürlüğe Sahip Televizyonunu Duyurdu

istanbul temizlik şirketi
Sharp 8K Çözünürlüğe Sahip Televizyonunu Duyurdu

Hali hazırda piyasada çokça bulunan 4K çözünürlüğe sahip televizyonlara tam adapte olamamışken ve 4K yayın bulmak çok halde iken üretici firmalar geleceğe yönelik yatırımlarına hızla devam ediyorlar. 4K yerine artık 8K çözünürlük üzerine yoğunlaşan firmalardan birisi olan Sharp, IFA 2017 fuarında en yeni modeli olan 8K televizyonunu tüketicilere tanıttı.

Aslında Sharp için 8K televizyonlar çok yeni sayılmaz çünkü zaten firma 2015 yılında ilk 8K çözünürlüğe sahip televizyonu üretmişti. Teknolojinin zirvesi konumundaki ülkelerden birisi olan Japonya bu konu hakkında yıllardır üreticilere desteğini sürdürüyor ve ülkenin milli kanalı olan MHK kanalı 8K test yayınlarına başladı bile.

Sharp AQUOS 8K TV Özellikleri

70 inç büyüklüğündeki  yeni televizyonun modeli Sharp AQUOS 8K TV olarak açıklandı. 7680×4320 pixel çözünürlüğe sahip. Bunun yanında 4 adet HDMI girişi barındırıyor ve bu girişlerden bir tanesi 8K görüntü aktarımına yarıyor. Diğer girişleri kullanarak 2K ve 4K görüntü alabiliyorsunuz.

Sharp AQUOS 8K TV Fiyatı

Bu televizyonu almak isteyenlerin bir süre daha beklemesi gerekiyor. İlerleyen dönemlerde Japonya, Çin ve Tayvan da piyasaya sürülecek olan cihazın avrupa ülkelerinde gelmesi ise Mart 2018 i bulacak. Fiyatı konusunda net bir bilgi bulunmasa da 80 inç olanın fiyatı yaklaşık 130.000$ dı.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu