Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

SEO Tekniği LSI – Semantik SEO Nedir

istanbul temizlik şirketi

LSI Tekniği Nedir?

LSI tekniği; web siteniz için oluşturduğunuz içeriklerin ya da başka sitelerde linkleme çalışmalarında kullanılacak makalelerin, arama motoru optimizasyonuna uygun olarak hazırlanmasında kullanılan yöntemdir. LSI; Latent Semantic Indexing kelimelerinin kısaltılmış halidir. Kelime anlamı olarak; gizli, örtülü anlamsal ifade olarak tanımlanabilir. Yani hazırlanan makale içeriğinin anlamsal kurgu açısından; net olarak kurulup, kurulmadığı ve makale içerisinde yer alan bağlaçların (ve, ile, için, ama vs.) içerikten çıkarıldıktan sonra makale yapısının hedeflenen konuya uygun olmasını amaçlayan bir yöntemdir.

SEO hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalardan bir tanesi de SEO uyumlu makale yazımıdır. SEO çalışmalarının amaçlarından bir tanesi de; kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda, sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlamaktır. Bunun için doğru anahtar kelimelerin ve özgün içeriklerin kullanılması gerekmektedir. Bu bakımdan LSI tekniği de; hazırladığınız site içi içeriklerin SEO uyumlu olmasını sağlamaktadır. SEO uyumlu içeriklerin, hedeflenen konuyla ilgili olmasının bir diğer önemli noktası da; arama motorlarına sayfanızın ne ile alakalı olduğunu belirtmenize yardımcı olmaktır. Böylelikle arama motorları, sonuç listelerinde sizin sayfalarınızı kullanıcılara ulaştırmaktadır. Yani Google ve diğer arama motorlarına sayfanızın ne ile alakalı olduğunu anlatmanızın yolu, metin içerisinde kullandığınız kelimelerden geçmektedir.

Kaynak: SEO Tekniği LSI – Semantik SEO Nedir

SEO Tekniği LSI – Semantik SEO Nedir

Semantic SEO tekniğinde, site yapısı oluşturulurken kullanılan anahtar kelimeler önem taşımaktadır. Çünkü LSI tekniğinde,  sitenizde yer alan içeriği tanımlamak için kullandığınız anahtar kelimelerin anlamsal olarak farklı türevlerini kullanmanız gerekmektedir. Bu, sitenizin arama motorlarında daha kolay bulunmasını sağlayacaktır. Sonuçta kullanıcılara doğru bilgileri verebilmeniz için öncelikle arama motorlarına doğru bilgileri indexlemeniz gerekmektedir. Böylelikle arama motorları, kullanıcıların yaptığı arama sonuçlarında sizin sitenizi onlara sunacaktır. Bir örnek üzerinden açıklama yapmak konunun daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır. Diyelim ki; sitenizde portakal üzerine bir makale yayınlayacaksınız. Yazı içerisinde portakalı anlatırken, anahtar kelime olarak sadece portakal ve meyve kelimelerini kullanmanız LSI tekniği açısından yeterli olmayacaktır. Portakalı tanımlarken anlam açısından onu çağrıştıracak tüm anlamsal ifadelere yer vermelisiniz. Yani portakalı tanımlarken yazı içerisinde ondan; ‘portakal bir meyve ve turuncu kabuklu bir meyve’ diye bahsetmelisiniz. Bir başka deyişle ‘portakal turuncu renkli kış meyvesi’, diye tanımlamalarda bulunmalısınız. Böylelikle kullanıcı aklına gelen meyveyi ‘turuncu kabuklu meyve’ diye arattığında sizin sitenizde yer alan içeriğe ulaşabilir.

SEO Tekniği LSI – Semantik SEO Nedir

Kullanıcılar aramasını gerçekleştirdiği konularda her zaman aradıklarını tam olarak yazamayabilirler. Böyle durumlarda aradıkları konu neyse ona yakın anlamları ifaden eden terimlerle, o konuyu çağrıştıracak kelimeler ile arama gerçekleştirirler. Bundan dolayı içerik oluşturduğunuz konuya ait kavram ve terimleri anlatırken, yazı içerisinde onların yakın anlamlarını da kullanmanız, kullanıcıya ulaşmanız açısından önemlidir. Google’da bu konuya çok önem vermektedir. Öyle ki Google bu bahsettiğimiz konuda kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek için bir yapay zeka oluşturarak algoritma sisteminde güncelleme yapmıştır. Bu yapay zeka insanların arama motorunda yaptıkları arama terimlerden yola çıkarak, onların neyi aramış olabileceklerini tahmin etmekte. Böylelikle kullanıcılara daha faydalı sonuçlar listelemektedir.

LSI tekniğini doğru kullanarak, web sitenizin tüm içeriklerini anlamlı cümleler oluşturacak şekilde, anlamlı anahtar kelime grupları ile yazmalısınız. Böylelikle sitenizin indekslenmesindeki süreç hızlanacaktır. Bununla beraber linkleme çalışmaları için hazırlayacağınız makalelerde de bu tekniği uygulamalısınız.

SEO Tekniği LSI – Semantik SEO Nedir

LSI Tekniğini Uygularken Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Noktalar

Oluşturulacak makalede kullanılan anahtar kelimeler ve içerikteki hedef cümleler, birbiriyle örtüşmelidir. Yani anahtar kelimeniz televizyonsa, konunun da televizyon ile alakalı içerikten oluşması gerekmektedir. Oluşturacağınız makalede televizyonu anlatırken, LCD ekran televizyon, tüplü televizyon gibi tabirleri kullanabilirsiniz. Ancak televizyonu ifade etmek için monitör kelimesini kullanmanız doğru olmayacaktır. Çünkü monitör kelimesi bilgisayar ekranını çağrıştıran bir terimdir.

Seçeceğiniz anahtar kelimenin sektör içerisindeki rekabet durumunu iyi analiz etmelisiniz. Anahtar kelime seçimi konusunda Google Anahtar Kelime Planlayıcı’dan faydalanabilirsiniz.

Seçilen konu içeriğinin ve kullanılan anahtar kelimelerin, sitenin genel içeriği ile de uyumlu olmasına özen gösterin. Yani siteniz giyim sektörü üzeriniyse, oluşturacağınız içeriğin beyaz eşya sektörüyle alakalı olması hiyerarşik yapının bozulmasına sebep verir.

İçeriklerinizi oluştururken “zengin içerik” kavramından faydalanmalısınız. Yani oluşturulacak içerik ile alakalı olan diğer kavram ve alt başlıkları da yazınızın içerisinde geçirmeniz size ekstra katkı sağlayacaktır.

Son olarak, site içeriklerinizde kopya içerikler kullanmamaya özen gösterin. İçeriklerinizin her zaman özgün ve güncel olmasına dikkat edin.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu