Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Seçim analisti diye ekrana çıkarıldı, kebapçı çıktı

istanbul temizlik şirketi

Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği ve heyecanla sonuçlarını beklediği 2019 Mart yerel seçimlerinde, her zaman olduğu gibi yine televizyonlarda birçok program yapılarak çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu. Bu programlardan birinin gerçekleştiği A Haber televizyon kanalında ise sıra dışı bir gelişme gerçekleşti. A Haber kanalında seçim süreci ile alakalı değerlendirme ve analiz yapması için “seçim analisti” unvanı ile çıkarılan ismin aslında bir kebapçı olduğu iddia ediliyor.

Seçim analisti değilmiş

Kesin olarak onaylanmasa da İstanbul’da Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ve daha önce AK Parti’nin belediyeciliğini yürüttüğü Ankara, Antalya ve İstanbul gibi birçok büyük ildeki belediyede Millet İttifakı’nın kazanmış olduğu seçimlerde televizyonlarda bir önceki seçimlerdeki gibi analizler yapıldı. 

Bu televizyonlardan biri de A Haber kanalıydı. Ancak A Haber kanalında seçimler esnasında yapılan programda  “ABD seçim analisti” olarak çıkarılan Kenan Demir’in aslında Amerika’da bir kebap dükkânı sahibi olduğu ortaya çıktı. 

Twitter’da paylaşım yaptı

Kenan Demir seçimler sonrasındaki itirazlar ve Belediye Başkanı belirsizliği üzerine çıkan tartışmalar üzerine Twitter’daki hesabından “#MazbatayıVERİN diyenlere şu notu bırakın. Halkın iradesiyle kazanılan her makamın mazbatası verilir ama bir usulsüzlük söz konusuysa sonuna kadar araştırılır. Bırakın YSK görevini yapsın. Belediye Başkanlığı hiçbir yere kaçmıyor. #MazbatamiziAlacagiz” paylaşımını yaptı.

Seçim analisti diye ekrana çıkarıldı, kebapçı çıktı

Sultan Kebap’ın sahibi

A Haber’in ABD seçim analisti ünvanı ile seçim analizi için ekrana çıkardığı Kenan Demir’in aslında Amerika’da North Carolina’da “Sultan Kebap” ismine sahip bir kebapçının sahibi olduğu ortaya çıktı. Kenan Demir televizyon programında Amerika’daki seçim sürecinde itirazlar ve oyların sayımı ile ilgili bilgiler aktarmıştı.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu