Instagram takipçi satın al
Sağlık

Botox Nedir? Botox Yaptırmak Tehlikeli Mi?

Botox Nedir? İnsanoğlu güzelleşmek için elinden geleni ardına koymak istemez. Teknolojinin de gelişmesi ile her gün yeni bir güzelleşme yolu peydah olmakta.

istanbul temizlik şirketi

Botox Nedir? İnsanoğlu güzelleşmek için elinden geleni ardına koymak istemez. Teknolojinin de gelişmesi ile her gün yeni bir güzelleşme yolu peydah olmakta. İnsanoğlunun son…

Botox Nedir?

İnsanoğlu güzelleşmek için elinden geleni ardına koymak istemez. Teknolojinin de gelişmesi ile her gün yeni bir güzelleşme yolu peydah olmakta. İnsanoğlunun son senelerde harcama yaptığı en çok bölüm ise yine güzelleştirme alanında olmakta. Bunların en yaygın olarak bilineni Botox genelde kadınlar tarafından yapılan yüz gerdirme olarak bilinmekte. Yılan zehrinden üretilen bu sıvı ecza dolapları tarafından doktorlara dondurulmuş bir şekilde sunulmakta. Aslına bakarsak botox yaptırmak isteyen kişilerin en çok korktukları şey Botox yaptırmanın zararı var mıdır?

Botox Nedir?

Botox Yaptırmak Tehlikeli Mi?

Bilinene göre botox’un hiç bir zararı yoktur. Ancak etkisiz botox vardır. İlk paragrafta bahsettiğimiz dondurulmuş botoxlar açıldıktan sonra hemen kullanılmıştır. 100 ünite olarak gelen bu dondurulmuş botox açıldığında ve sulandırıldığında hemen uygulanacak kişiye yapılmalı ortalama olarak bir kişi için maksimum 70 ünite kullanılır geriye kalan 30 ünite ise ya çöpe atılır yada sıradaki hasta için hemen kullanacak şekilde muhafaza edilir. Bu muhafaza süresi çok kısıtlıdır. Her geçen dakikada bile botox etkisini yitirmekte hal böyle olunca saklanan botoxların etkisi kaybolmuş olabiliyor. Eğer ki ucuza botox yaptırmak istiyorsanız size enjekte edilen botoxlar bu bekletilen ve etkisi neredeyse minimum olan ünitelerden olabilir. Peki bunların zararı var mıdır?. Şöyle ki sonuçta botox yaptıracağınız zaman iğne ile yüzünüz delinmekte bu etkisiz botoxların buralara enjekte edilmesi tabi ki çok zararı olmaz ancak yüzünüzde kalıcı iğne delikleri oluşabilir.

Ortalama fiyat verecek olursak 60 ünitelik botox ücreti yaklaşık 1200 lira bu fiyat tabi ki dolara göre fark etmektedir. Dolar bazında 400 dolar olan bu 40-60 adetlik ünitenin bu fiyattan aşağıda olmasının olanağı yoktur. Etkisi az olan botox hem kırışıklıkları gidermeyecek hem de 6 aylık etkisi olan etki süresi taş çatlasa 2 aya düşecektir.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu