Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Rollerblade Tekerlekli Patenler Hakkında Bilinmeyenler

istanbul temizlik şirketi

RollerbladeTekerlekli Patenler

Tekerlekli patenlerin geçmişi 1700’li yıllara kadardayanmaktadır. Tekerlekli patenlerin icat edilmesinden önceki yıllarda buzpateni sporu yapılmaktaydı. 1760 yılında ise Joseph Merlin isimli bir buluşçu,buz pateninin alt kısmında yer alan kızakların yerine metal tekerlek takaraktekerlekli pateni icat etmiştir. Bu tarihten itibaren ise tekerlekli patenlersürekli olarak gelişimlerini devam ettirmiştir. Artık hem buz pateni hem de tekerlekli paten olarak iki farklı türde paten sporu yapılmaya başlanmıştır. 1980yılında ise buz hokeyi oyuncusu olan Minnesota kardeşler bugün dünyaca ünlüolan Rollerblade markasını kurarak, tekerlekli paten üretimine başlamıştır.

Kaynak: Buzlu

buzlu.com/

Rollerblade Tekerlekli Patenler Hakkında Bilinmeyenler

Rollerblade Patenler

Minnesota kardeşlerin 1980 yılında evlerinin bodrumundahokey eğitim aracı olarak bir tekerlekli paten birleştirerek, montajınabaşlamaları bugün ki Rollerblade markasının da temellerini atmıştır. İlkpatenlerini montajlayan kardeşler aynı yıl içerisinde Rollerblade şirketinikurmuşlardır. 1980’li yılların ortalarına doğru tekerlekli patenler yeni birspor olarak tanıtılmaya başlandı ve yavaş yavaş pazarlama çalışmaları yapıldı.İlk başlarda bu yeni paten türünün ve sporun yayılmasını kolaylaştırmak içinMiami Beach, FL, Minneapolis, MN ve Venice Beach gibi bölgelerde pazarlama çalışmalarıyürütülerek, tekerlekli patenlerin tanıtılması sağlandı. Bu çabalar 80’liyılların sonuna doğru etkisini göstermeye başlamış ve yavaş yavaş Rollerbladeiçin satış pazarları oluşmaya başlamıştır.

1980’lı yıllardan sonra ise zamanla tekerlekli paten pazarıgenişlemiş ve tekerlekli paten sporuna özgü farklı tarzda patenler üretilmeyebaşlanmıştır. Geleneksel pazarlama taktikleri ve başarılı halkla ilişkileruygulamaları sayesinde Rollerblade markası 1990’lı yılların başındauluslararası dağıtım ağı adına ilk distribütörlüklerini kurmayı başarmıştır. Ayrıca1991 yılında Benetton Grubu’nun bir üyesi olan Nordica şirketin %50 hissesinisatın almıştır. Bu tarihlerden sonra bu spor dalı ve Rollerblade markası hızlabüyümesini sürdürdü ve popüler bir alan haline geldi. Teknoloji ve sanayiningelişmesiyle orantılı olarak kendi gelişimini ve büyümesini de ilerleten markagünümüzde dünyanın en büyük paten üreticilerinden biri konumuna geldi.

Neden RollerbladeTekerlekli Paten?

Rollerblade dünyaya tekerlekli paten sporunu getiren ve odaknoktasında daima “mükemmelleştirmek” eylemini hedef alan bir marka olmuştur. Rollerbladedünyanın en hızlı büyüyen spor dalı olan tekerlekli paten pazarında liderliğinisürdürmeye devam etmektedir. Başlangıçta buz hokeyi oyuncularının sezon dışıantrenman aracı olarak algılanan tekerlekli pateni; eğlenceli ve sağlıklı biryaşam için yeni bir spor dalı haline getirmiştir. Rollerblade bilgi birikimi vedeneyimi sayesinde tekerlekli paten sektöründe birçok ilki başarmıştır. Tekbasma hareketi ile ayarlanabilir çocuk patenlerini ilk üreten marka Rollerbladeolmuştur. Yine kadınlara özel patenleri üreten ilk markadır. Poliüretan botlarve tekerlekler, metal frameler, çifte rulmanlar markanın sektörde liderolmasını sağlayan ilklerdendir.

Tekerlekli patenlerde topuk freninin kullanılması, kayışkapatma sisteminin icadı ve ileri fren sisteminin bulunması da Rollerblade’inilklerindendir. Rollerblade yaratmış olduğu fren sistemi ile ödüllü frensistemine (ABT: Advanced Braking System) sahiptir. Hava dolaşımına izin verendış kabuk yapının ve nefes alabilen iç astar(liner) yapının tarihteki ilküreticisi yine Rollerblade markasıdır. Çekirdek yapılı tekerlek sistemi vesıcaklık dengeleme sistemli astar yapının mucidi de yine Rollerblade’dir. Rollerblade’intekerlekli paten dünyasına kazandırdığı bir başka önemli icat ise agresifpatenlerin ve stunt patenlerin üretilmesi olmuştur. Günümüzde ise Rollerblade markasıtarafından; Rollerblade Agresif paten, Rollerblade Freestyle paten, RollerbladeFitness paten, Rollerblade Çocuk pateni ve Rollerblade Urban paten gibi farklıtarzda patenler üretilmektedir.

Rollerblade Tekerlekli Patenler Hakkında Bilinmeyenler

RollerbladeTekerlekli Patenlerin Genel Özellikleri

Rollerblade patenler 30 yılı aşkın bir tecrübe, deneyim veileri teknoloji ile üretilmeye devam etmektedir. Kendi özel laboratuarlarındaonlarca mühendis ve tasarımcı tarafından geliştirilen ve üretilen tekerleklipatenler ve diğer ürünler, özel test makinelerinde çok yönlü testlerdengeçirilmektedir.

Rollerblade agresif patenler, sağlam dış bot yapısı iledikkatleri çekmektedir. Estetik tarzı ve kalitesi ile emsallerindenayrılmaktadır. Rollerblade agresif patenler genel olarak bağcık, kayış veklipsten oluşan bağlama sistemine sahiptir. Markanın ürettiği agresifpatenlerde genel olarak Super Lock Groove alüminyum çerçeve, SG5, SG7 ve SG9 rulmankullanılmaktadır. Rollerblade agresif patenler darbe emici iç yapıya sahiptir.Tekerlek boyutu 58 mm ve 60mm olan agresif patenler; 88A ve 90A tekerleksertliği özelliğine sahiptir.

Rollerblade fitness patenler, alüminyum çerçeve ve rahat içyapıya sahiptir. Rollerblade fitness patenler yumuşak dış bota sahiptir. Fitnesspatenler topuk frenleri ile de kolay kullanım özelliğine sahiptir. Rollerbladefitness patenler genel olarak 80 mm, 84 mm, 90 mm ve 100 mm tekerlekgenişliğine ve 82A, 84A, 85A tekerlek sertliğine sahiptir. Ayrıca markaya aitfitness patenlerde genelde SG5, SG7 ve SG9 rulman kullanılmaktadır.

Rollerblade urban patenler, tarzları, kaliteli ve güvenlikyapıları ile paten sektörü içerisinde öncü modeller arasında yer almaktadır. Rollerbladeurban patenler 70 mm ve 80 mm farklı tekerlek genişliklerinde üretilmektedir.80A ve 85A olarak farklı tekerlek sertliğine sahip urban paten modelleribulunmaktadır. Rollerblade urban patenler sert dış bot ve şok emici iç yapıyasahiptir. Rulman olarak ise SG5, SG7 ve SG9 gibi farklı özelliklerde urbanpaten üretilmektedir.

Rollerblade çocuk patenleri, yumuşak dış yapı ve rahat içyapıya sahiptir. Şok emici iç yapısı bulunan çocuk patenleri, darbelere karşıçocukların ayaklarını korumaktadır. Çocuk patenleri kompozit çerçeveleresahiptir. Çocuk patenlerine ait tekerlek yapıları genel olarak genişliği 72 mmve 76 mm olarak; tekerlek sertliği ise 80A olarak üretilmektedir. Rollerbladeçocuk patenlerinin rulmanları ise SG3 ve SG5 özelliğindedir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu