Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Powerslide Patenler

istanbul temizlik şirketi
Powerslide Patenler

Tekerlekli paten; asfalt, beton, parke gibi zeminlerde kaymak üzere üretilen, altında tekerlek düzeneği bulunan spor ürünüdür.Tekerlekli patenlerin ilk ortaya çıkışı 1700’li yıllara dayanmaktadır.Tekerlekli patenlerin icat edilmesinde etkili olan durum ise buz hokeyi sporu olmuştur. Buz hokeyi dışında antrenman yapılabilmesi için tekerlekli patenler icat edilmiştir. 1760 yılından itibaren tekerlekli paten kavramı yavaş yavaş yerleşmeye başlamıştır. Ancak tekerlekli patenin yaygınlaşması ve tanınması 1863 yılında dört tekerlekli patenin bulunmasından sonra olmuştur. 1930’lu yıllardan sonra ise Başta Amerika olmak üzere dünya genelinde yavaş yavaş tekerlekli paten kültürü yayılmaya başlamıştır. Bu süreçler içerisinde ise yavaş yavaş çeşitli tekerlekli paten markaları ve üreticileri doğmaya başlamıştır. Her marka kendine özgü tarzı ve ürün özellikleri ile farkını ortaya koymaktadır. Tekerlekli paten sektöründe isim yapmış ve marka bilinirliliği yaygın olan firmalardan biride Powerslide markasıdır. 

Powerslide Patenler

Powerslide paten markası, 1994 yılında Stefan Goelh ve Rulo Knoll tarafından kurulmuştur. 1990 yılından sonra tekerlekli paten kullanımının yaygınlaşması ve dünya geneline yayılmaya başlaması,tekerlekli paten üretimi konusunda farklı markaların doğmasını sağlamıştır. Powerslide paten markasının iki kurucusunun markayı ortaya çıkarmasındaki amaç; tekerlekli paten üretiminde etkileyici, kaliteli, farklı bir şirketin olması gerektiği düşüncesiydi. Powerslide markası ilk üretime başladığı yıllarda ürün çeşitliliği bakımından az sayıda ürüne sahipti. Ancak bununla yetinmeyen Powerslide paten, gittikçe yaygınlaşan tekerlekli paten kullanımının ihtiyaçlarını karşılamak ve yenilik katmak için kendi ürün yelpazesini genişletmeye başlatmıştır. Tekerlekli paten kullanımında ve bu sektör içerisinde adını duyurmayı başaran firma her zaman kullanıcı ihtiyaçlarını ölçümleyen, sorunları çözüp yenilik katan, her zaman daha iyisini yapabilmek için öğrenen ve kaliteli ürünler üretme konusunda ödün vermeyen bir yapıya bürünmüştür.Kurulduğu tarihten bugüne geçen süre içerisinde Powerslide paten, tekerlekli paten sektörünün önde gelen firmalarından biri olmayı başarmıştır. Dünyanın farklı ülkelerine ürün ihraç eden firma, paten kullananlar tarafından yoğun talep görmektedir. 

Neden PowerslideTekerlekli Paten? 

Powerslide markası, “tekerlekli pateni yeniden icat”sloganıyla yola koyulmuştur. Hiçbir zaman mevcutla yetinmeyen her zaman daha iyisini yapmaya çalışan bir üretim anlayışına sahiptir. Powerslide’ı farklı kılan özelliklerden  birisi de ürettiği patenlerde her zaman daha fazla destek,daha fazla konfor ve daha fazla performans gösterici özelliklerin olmasını sağlamaya çalışmasıdır. Powerslide, mükemmel pateni ortaya çıkartabilmek için tüm hepsi sıfırdan geliştirilen kendi özel spor kalıplarını yapmıştır. Powerslide,ilk karbon agresif pateni ve botunu geliştirmiştir. Farklı ve kaliteli paten temasından ödün vermeyen Powerslide paten, kendi özel laboratuvarında araştırmave geliştirme çalışmalarını yapmaktadır. Ürünlerini geliştirirken ve yeni ürünler üretirken kullanıcı taleplerini her zaman dikkate alan marka bu anlamda“Geleceğe giden bu yolda sizleri bize eşlik etmeye davet ediyoruz” sloganıyla hareket etmektedir.  

Powerslide Patenler

Powerslide Tekerlekli Patenlerin Genel Özellikleri 

Powerslide sektördeki tecrübesi ile uzun yıllardır tekerlekli paten, tekerlekli paten parçaları ve tekerlekli paten aksesuarları üretmeye devam etmektedir. Birçok farklı tarzda tekerlekli paten üretimi gerçekleştiren Powerslide, sektördeki diğer markalardan kendi tarzıyla ayrılmaktadır. Powerslide urban paten, Powerslide fitness paten, Powerslide Freestyle paten, Powerslide yarış pateni ve Powerslide Doop paten, marka tarafından üretilen bazı tekerlekli paten modelleridir. Powerslide tekerlekli paten çeşitleri tarzlarına göre farklı genişlikte tekerleğe ve tekerlek sertliğine sahiptir. Tüm modellerin hepsi sağlam dış bot yapısına ve ergonomik iç yapıya sahiptir. Powerslide tekerlekli patenler bağlam sistemlerinde toka,bağcık, kayış türevlerinin çeşitli kombinasyonları kullanılmaktadır. 

Powerslide urban patenlerin genel özelliklerine baktığımızda, patenlerin dış çerçevesi alüminyum, beta alüminyum ya da beta ekstrüzyon ile işlenmiş alüminyum malzemeden yapılmaktadır. Marka tarafından üretilen urban patenlerin dış botuTPO, PU Nano deri veya kompozit malzemelerden üretilmektedir. Bazı modellerinin paten dış çerçevesinde 3D baskı bulunmaktadır. Powerslide urban patenler ; bağcık, kayış, mikrotmetrik toka; bağcık ve plastik toka gibi farklı kilitleme sistemlerine sahiptir. Powerslide urban patenler ABEC 7, ABEC 9 ve Twincam ILQ 9 rulman sistemine sahiptir. Marka tarafından üretilen urban patenlerin tekerlek genişlikleri 72mm, 76mm, 80mm ölçülerindedir. Tekerlek sertlikleri ise 84A veya 85A özelliğindedir. 

Powerslide fitness patenler, patene yeni başlayanlar için ve günlük kullanım için çok kullanışlı ve ergonomik bir yapıdadır. Powerslide fitness patenlerin, paten çerçevesi alüminyum ve vidion alüminyum malzemelerden üretilmektedir. Fitness patenler üstün dikiş yapısına sahiptir. Powerslide fitness patenlerin bağcık, kayış ve toka; bağcık ve toka şeklinde farklı kilitleme sistemleri bulunmaktadır. Markaya ait fitness patenler genel olarak ABEC 5 ve ABEC 7 rulman özelliğinde üretilmetedir. Powerslide tarafından üretilen fitness patenlerin tekerlekleri genel olarak 80mm ve 84mm genişliğinde olmaktadır. Tekerlek sertlik yapısı ise 82A ve 84A olmaktadır. Fitness patenler kolay taşınabilir olması için arka taraflarında askıları bulunmaktadır. 

Powerslide Freestyle patenler optimal desteği sağlamaları açısından bilek kısımları buna uygun olarak tasarlanmaktadır. Dayanıklı dış malzemeden üretilen Freestyle patenler, ergonomik iç yapıya sahiptir. Powerslide Freestyle patenlerde ayağı darbelerden  korumak için genellikle tümünde ön kısımda kuvvetlendirilmiş pedler bulunmaktadır. Marka tarafından üretilen Freestyle patenlerin dış kabuk yapıları karbon, karbon kompozit, fiberglas kompozitle güçlendirilmiş X-Slot veasimetrik 3 noktalı sistem malzemelerden üretilmektedir. Powerslide Freestyle patenlerin tekerlek özelliklerine baktığımızda 72mm, 76mm ve 80mm genişliğinde üretildikleri görülmektedir. Tekerlek sertlikleri ise genel olarak hepsinde 85A özelliğindedir. Bazılarında ise F1’dir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu