Instagram takipçi satın al
Haberler

Piramit Yapı ve Network Marketing Arasındaki Fark Nedir?

istanbul temizlik şirketi

Ülkemizde gelir sıkıntı çeken pek çok kişinin başvurduğu yöntemlerden biri doğrudan satıştır. Doğrudan satış yapabilmeniz için hali hazırda bir ürün veya hizmet satmanız gerekir. Bir ürün veya hizmet satarken dikkat etmeniz gereken belkide en önemli nokta çalıştığınız şirkettir. Çalıştığınız şirket gerçekten bir network marketing şirketimi yoksa piramit yapı denilen şirketlerden mi? Bu sorunun cevabı sizin için bu işin geleceği konusunda hayati önem taşımaktadır. Çünkü bu sistemlerden biri kazandırmaya diğer ise sömürüye dayalı bir sistemdir.

Piramit Yapı ve Network Marketing Arasındaki Fark Nedir?

Piramit Yapılar Nasıl Anlaşılır?

Piramit yapılar genel olarak kendi çıkarlarını düşünürler. Bu şirketlerin sattığı ürünlerin ne satın alana ne satıldığı ülkeye ne de kullanan kişilere hiçbir faydası yoktur. Buradaki amaç tamamen şirketin sermayesine sermaye katmaktır. Bu ürün ve hizmetleri satan kişilerde para kazanamaz çünkü satılan ürünlerin bir faydası olmadığından ürünü alan kişiler bir kere satın alır bir daha satın almaz. Satın almayacağı gibi çevresine de sizi kötü bir şekilde anlatır. Bunlara ek olarak piramit yapılarda şirkete yeni katılan doğrudan satışçılar eski katılanlara göre çok daha az kazanır çünkü bu yapılarda ilk girenler kazanır sonraki girenler ise az kazanır.

Piramit Yapı ve Network Marketing Arasındaki Fark Nedir?

Network Marketing Şirketleri Nasıl Anlaşılır?

Piramit yapıların aksine network marketing sistemlerinde satılan her ürün veya hizmetin satın alan kişiden ülke ekonomisine kadar katkısı vardır çünkü bu şirketlerin temelde amacı insana ve topluma değer katmaktır. İşin içinde mutlaka ticari bir çıkar söz konusudur ama bunu piramit yapılarda olduğu gibi tek yönlü düşünmezler. Bu şirketler kendileri kadar bağımsız temsilcilerinin de kazanmasını isterler. Bu konuda QNET’in kurucusu Joseph Bismark’ın güzel bir sözü vardır. “Ekim ne kadar iyiyse bende okadar iyiyim.” Piramit yapının aksine ilk girenin çok kazandığı bir sistem yoktur aksine kendi netwokünü iyi yönetebilenin kazandığı bir sistemdir. Network marketing de satış yapan bir bağımsız temsilcinin sattığı ürünler hali hazırda bilinen ve kullanılan ürünler olduğundan bu ürünü satın alanların çevresine bu ürünü ve sizi tavsiye etme durumu da vardır. Bu da sizi kısa sürede başarıya götürür.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu