Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Otomobillerde Kış Lastiği Kullanımı Bu Yıl Zorunlu Hale Getirildi

istanbul temizlik şirketi
Otomobillerde Kış Lastiği Kullanımı Bu Yıl Zorunlu Hale Getirildi

1 Nisan 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı‘nın yayınladığı tebliğe göre bu yıl kış lastiği uygulamasına geçildiğinde binek otomobillere de kış lastiği zorunlu oluyor. Uygulamanın başlangıç tarihi olan 1 Aralık 2017 ile bitiş tarihi 1 Nisan 2018 arasındaki sürede kış lastiği kullanmadığı tespit edilen araçlara 625 TL para cezası kesilecek.

Tebliğ içerisinde yer alan kış lastiğinin şehirler arası kara yollarında geçerli olacağı ibaresi ile il sınırları içerisinde araçlara uygulama yapılacak mı sorusu geliyor ve bu konuda yetkili kurum olan valilikler bulundukları ilin sıcaklığına göre uygulama yapma hakkına sahipler hatta bu süreyi 1 ay ileriye taşıyabilirler.

Zincir Takılsa Dahi Kış Lastiği Zorunlu mu?

Zincir Takılsa Dahi Kış Lastiği Zorunlu mu?

Yasa gereğince araçlarda bulunan yaz lastiklerine zincir takılsa bile yönetmelik gereğince para cezası uygulanabilecek. Kış lastiği standartları ise, tanker, kamyon, otobüs ve çekici için diş derinliği 4 mm den, kamyonet, otomobil ve minibüs tipi araçlar için ise lastik dişleri 1.6 mm den daha az derinlikte olmamalıdır. 

Kış Lastiği Cezasını Kimler Kesebilir?

Uygulama kapsamında Emniyet genel müdürlüğü personeli, jandarma, gümrük bakanlığı ve ulaştırma bakanlığının yetkilendirdiği personeller kış lastiği uygulaması yapabilir ve ceza tutanağı hazırlayabilirler.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu