Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Motosiklet Montu Tavsiyeleri

istanbul temizlik şirketi

Motosiklet Mont Çeşitleri

Motosiklet sürücülerinin olmazsa olmaz ekipmanlarından birtanesi de motosiklet montlarıdır. Kaliteli ve güvenli bir sürüş için motosikletmontu çok önemlidir. Motosiklet montları üretildikleri malzemelere göreçeşitlilik göstermektedir. Genel olarak sınıflandırmada ikiye ayrılmaktadır.Deri montlar ve tekstil montları.

Mont Kullanımı Neden Önemlidir?

Motosiklet montları sizi yaşanabilecek olası kazalardadarbelerden korumak amacıyla üretilmiştir. Sürüş güvenliğinizi arttırmak verahat bir kullanım sağlamak amacıyla mont kullanımı önem arz etmektedir.Motosiklet montları kişiyi hem yaşanacak kazalarda darbelerden korur hem dehava faktörüne karşı koruma sağlamaktadır. Montun üzerine yerleştirilmiş olankoruma parçaları sayesinde düşme durumlarında vücudunuzu darbelere karşıkorumaya almış olursunuz. Hava faktörlü durumlarda ise mont sayesindevücudunuzu rüzgarın etkisinden ve yağışın etkisinden korumaya alırsınız. Tabiburada önemli olan doğru montu tercih etmenizdir.

Kaynak: MotosikletMontları

motoplus.com.tr/yazi/74/Motosiklet-Montlari

Motosiklet Montu Tavsiyeleri

Motosiklet Mont Çeşitleri Nelerdir?

Motosiklet montları yapılan malzemeye göre; deri montlar,tekstil montları ve yazlık fileli montlar olmak üzere üçe ayrılmaktadır.

Motosiklet Deri Montlar

Deri montlar, motosiklet montları arasında en iyi korumasağlayan mont çeşididir. Deri montların kendi içerisinde koruma açısındanderecelendirilmeleri ise, derinin kalınlığına ve montun üzerinde kullanılandikişlerin ilmik yapısına bakılarak yapılır. Dikişlerdeki sağlamlık ne kadarkaliteliyse koruma düzeyi o kadar artmış olur. Deri montlar diğer mont çeşitlerinegöre daha pahalıdır. Deri montlar tekstil montlarına göre daha yumuşak, tamiridaha kolay ve kullanım süresi daha uzundur. Ayrıca şekil itibariyle derimontlar kişinin üzerinde daha iyi durur. Vücuda daha iyi oturur. Deri yapıitibariyle de kalın olduğundan, soğuk havalarda giymek için oldukça idealdir.Vücut ısısını korudukları içinde rüzgara karşı dayanıklıdırlar. Deri montlar,motosiklet kullanımın ilk başladığı dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. İlkbaşlarda üretilen deri montlar ile şimdikiler arasındaki farklar bulunmaktadır.Bunlardan en önemlisi ise şuan ki teknoloji ile üretilen deri montlarda havakanalları bulunmasıdır. Her türlü hava koşulunda kaliteli sürüşgerçekleştirebilmek için bu önemli bir özelliktir.

Motosiklet Tekstil Montları

Motosiklet tekstil montları üretildikleri malzemelere göreçeşitlilik göstermektedir. Günümüz teknolojisinde üretilmiş yüksek kaliteyesahip Superfabric, Cordura ve Kevlar gibi özel mont malzeme çeşitleri vardır.Bunların hepsi farklı amaçlarla üretimde kullanılan özel malzemelerdir.Bunların yanı sıra yine en son ileri teknoloji ile üretilmiş olan; Goretex,Shektex, Nanotech, Coldblack gibi özel malzemelerde vardır.

Cordura, sürtünmeye dayanıklı bir malzemedir. Goretex, ençok tercih edilen mont çeşitlerden biridir. Sebebi ise %100 su geçirmezözelliğinin bulunması ve hava alabilme özelliğidir. Tabi bunlar içerisindeayrıca çok önemli bir noktaya sahip olan Kevlar mont çeşidi var. Kevlar montuözel kılan özellikleriyse; sürtünmelere, aşınmalara, yırtılmalara, yağmura,kesilmelere, çizilmelere, soğuğa ve ısıya karşı olan dayanıklılığıdır. Kevlarmont yaklaşık olarak 400° ısı özelliği bulunan ateşe karşı dayanıklıdır. Aynızamanda makinede yıkanabilir, kurutulabilir olması da onun diğer bir özelliğidir.

Motosiklet Montu Tavsiyeleri

Fileli Kumaş Montları

Fileli kumaştan üretilen motosiklet montları, diğer montçeşitlerine göre en az koruma sağlayan mont çeşididir. Sıcak havalardakullanılmak üzere tercih edilir. Hava alabilir ve terletmez özelliği olanfileli kumaş montları kullanırken içerisine ekstra bir koruma barındıran içlikgiyilmesi tavsiye edilir.

Tüm mont çeşitlerinin kendince barındırdığı özelliklerinindışında, üzerlerinde koruma materyalleri içermeleri ortak özellikleridir.Motosiklet montlarında genel olarak koruma materyalleri omuzlarda ve dirsekkısımlarında yer alır. Daha kaliteli montlarda sırt kısımlarında, göğüskısımlarında ve boyun kısımlarında da koruma yer alır. Bunlar vücudu rahatsızetmeyen, esnek ama koruma anında şiddeti en aza indiren materyallerdir.

Motosiklet Montu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk olarak alacağınız motosiklet montunun bedeninize uygunolmasına dikkat ediniz. Rahat bir sürüş sağlamak için vücudunuza uygun bir monttercih ediniz.

Montun üzerinde bulunan omuz ve dirsek korumalarının sizinvücudunuzda korunması gereken yerlere tam denk gelmesine dikkat ediniz.

Tercih edeceğiniz montun hava alabilir kanallar içermesinedikkat ediniz.

Montun su geçirmez özellikte olması diğer önemli birözelliktir.

Gece sürüşlerinizde diğer araçlar tarafından fark edilebilirolmak için alacağınız montun üzerinde reflektör şeritler ya da bantlar olmasınaözen gösterin.

Alacağınız montun CE koruma belgeli olup olmadığını mutlakakontrol edin.

Deri mont alacaksanız korumasının daha iyi olabilmesi içinkalınlığının 1mm’nin üzerinde olmasına dikkat edin.

Motosiklet montu kullanmanın tercih değil can güvenliğiolduğunu unutmayın.

Herkese mutlu ve kazasız sürüşler dileriz.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu