Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Motosiklet Çantaları

istanbul temizlik şirketi

Motosiklet sürücüleri için yük veya eşya taşımak görüldüğü kadar da zor değil. Otomobiller gibi geniş bagajlara sahip olmayan motosikletler için ek olarak motosiklet aksesuarları almak gereklidir. Taşıma kapasitesine göre çeşitlilik gösteren motosiklet çantalarından size en uygun olanı tercih ederek bagaj problemini ortadan kaldırabilirsiniz. 

Motosiklet çantalarına sürüş esnasında yanımızda taşımamız gereken malzemeleri yerleştirerek rahat bir sürüş keyfi yaşayabiliriz. Şehir içi veya şehir dışı seyahatlerimiz de ihtiyacımız olan eşyaları çanta olmadan taşımamız güvenlik açısından sorun olmaktadır. Şehir dışı seyahatlerimizde gideceğimiz yere götüreceğimiz eşyaları taşıyabilmek için uygun motosiklet çantasına sahip olmalıyız. Aynı zamanda seyahat esnasında da ihtiyaç duyabileceğimiz tüm eşyaları da motosiklet çantamızda rahat bir şekilde taşıyabiliriz. Şehir içi sürüşlerinde motosiklet çantalarının kullanımı ticari amaçların dışında çok yaygın olduğu söylenemez. Aslında kullanılması gereklidir. Çünkü motosiklet park halindeyken kask, motosiklet montu ve motosiklet eldivenimizi elimizde taşımamız gerekiyor. Bunun yerine uygun hacme sahip motosiklet çantası edinerek aksesuarlarınızı muhafaza edebilirsiniz. Motosikletini ticari bir amaç için kullanan sürücüler taşımaları gereken yüklerini çantalarında bir yerden bir yere kolaylıkla taşıyabilmektedir. 

Motosiklet Çanta Çeşitleri

Motosiklet çantaları kullanım amacına göre farklı çeşitleri ve modelleri bulunmaktadır. Üretim malzemesine, hacmine, şekline göre de çeşitlilik gösterebilmektedir. 

Üretildikleri malzemeye göre ayırdığımız zaman deri, metal ve tekstil yani kumaş olarak farklı yapıda motosiklet çantaları bulunmaktadır. Motosiklette kullanım alanına göre ayırdığımız zaman ise motosiklet arka çanta, motosiklet sırt çantası, motosiklet depo üstü çanta ve motosiklet yan çanta olarak dört farklı modeliyle karşımıza çıkmaktadır. Arka çanta ve yan çanta çeşitlerini deri arka çanta, tekstil arka çanta, deri yan çanta ve tekstil arka çanta olarak farklı kategorilerde bulabilmeniz mümkündür.

Motosiklet Arka Çanta

Motosiklet Arka Çanta

 Arka çanta, motosikletin arka bölümüne sabitlenerek kullanılmaktır. Motosiklet sürücüleri tarafından ‘Top Case’ olarak da bilinen arka çantaları motosiklete sabitlemek için bağlantı aparatı ve motosiklet demiri kullanılmaktadır. Bağlantı aparatları motosikletinizin modeline ve seçmiş olduğunuz çanta modeline göre farklılık göstermektedir. Arka çantalarında yaygın olarak kullanılan sert plastik malzemeden kullanılarak üretilen çanta modeli olsa da tekstil arka çantalar, deri arka çantalar ve metal arka çanta modelleri de bulunmaktadır. Arka çantaları taşıma hacmine göre ayıracak olursak da 28 Litre arka çanta, 29 Litre arka çanta, 36 Litre arka çanta, 48 Litre arka çantalardır. 

Motosiklet Depo Üstü Çanta

Motosiklet Depo Üstü Çanta

Depo üstü çantalarını motosikletinizin yakıt deposunun üzerine sabitlenerek kullanılmaktadır. Depo üstü çantaları ise iki farklı aparat ile motosikletinize sabitleyebilirsiniz. Depo kısmı metal olan motosikletlerde magnetli (mıknatıslı) bağlama aparatı kullanırken, tüm motosiklet modellerinde kullanılabilen bağlantı aparatı ile de sabitleyebilirsiniz. Aparat ile motor deposu üzerine depo üstü çantanız tam olarak oturmaktadır. Depo üstü çantalar çok büyük boyutlarda olmayıp sürüş esnasında çok yer kaplamaz ve taşıma ihtiyacınızı karşılar. Şık tasarımları ve su geçirmez özellikleri ile sürücüler tarafından beğenilmektedir. Aynı zaman depo üstü çantalarını takıp çıkarmak istediğiniz zaman oldukça rahat edeceksiniz. 

Motosiklet Yan Çanta

Motosiklet Yan Çanta

Yan çantaları motosikletin yan kısımlarına monte edilerek kullanılmaktadır.. Yan çantaları demir bağlantısı veya sele altından motosikletinize sabitleyebilirsiniz. Üretim malzemesine göre tekstil yan çanta, plastik yan çanta, deri yan çanta ve metal yan çanta olarak farklı yan çanta modellerinden tercih edebilirsiniz. Farklı özelliklere sahip yan çantaların su geçirmez özelliği, bölmeli seçenekleri ile sürücülere taşıma esnasında rahatlık sağlamaktadır. Motosiklet sürücülerine taşıma kolaylığı sağlayan yan çantaları seçerken kendilerine en uygun boyutu seçmelilerdir. Çünkü motosikletin yan tarafında bulunan çantanın boyutu gereksiz bir şekilde büyük olursa sürüş esnasında, dönüşlerde sürücüye zorluk çıkarmaktadır.

Motosiklet Sırt Çantası

Motosiklet Sırt Çantası

Motosiklet sırt çantaları motosiklet sürücülerinin şehir içi sürüşlerinde en çok tercih ettiği çanta modeli dersek yanlış olmaz sanırım. Çünkü şehir içi sürüşünde kişisel eşyalarımızın yanımızda bulunması gereklidir. Aynı zamanda ihtiyaç duyabileceğimiz laptop, tablet gibi cihazları da taşımak için sırt çantalarına ihtiyacımız olacaktır. Sürüş esnasında hava koşullarını göz önünde bulundurarak su geçirmez özelliğe sahip bir sırt çantası almalısınız. Motosiklet sırt çantaları günlük hayatta kullanabileceğimiz şık tasarımlara sahip olmasıyla sürücüler tarafından beğenilerek kullanılmaktadır. 

Motosiklet Sosis Çantalar

Motosiklet Sosis Çantalar

Sosis çantalar ise standart motosiklet çantalarının yanı sıra sürücüler tarafından kullanılan çanta modelidir. Oval ve uzun bir yapıya sahip olan sosis çantalar deri sosis çanta ve tekstil sosis çanta olarak iki farklı malzeme kullanılarak üretilebilmektedir. Tüm motosiklet modellerine uygun değildir. 

Motosiklet Çantası Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Motosiklet çantanızı hangi amaç için kullanacaksınız öncelikle buna karar vermelisiniz.

Motosikletinizin boyutuna uygun ihtiyacınız olan büyüklükteki çantayı satın almalısınız. Büyük alalım lazım olur düşüncesi ile hareket etmeyin. Çünkü çantanın gereksiz büyük olması sürüş esnasında sarsıntıya ve hızınızın kesilmesine neden olmaktadır.

Çantanızın boş olma durumunu da göz önüne alarak ezilip bükülmemesi için sert yapılı çanta modellerinden tercih etmelisiniz. 

Çantanızın üzerinde reflektör bulunması özellikle akşamları trafiğe çıktığınız zaman sizin fark edilmenizi sağlayacaktır. Reflektör olmasına dikkat edebilirsiniz. 

Çantanızın içindeki eşyaları hava koşullarından koruyabilmeniz için çantanızın su geçirmez olmasına özen gösterin. Eğer almış olduğunuz motosiklet çantanız su geçirmez özelliğe sahip değilse özel bir su geçirmez branda alarak kullanmanızda fayda var.

Çantanızın dayanıklı olmasına özen göstermelisiniz. Alırken dikiş yapısına dikkat ederseniz yük taşıma esnasında yaşanabilecek yırtılma sonucu dökülmelerin önüne geçebilirsiniz. 

Çok bölmeli çantalar ile eşyalarınızı belirli bir düzende yerleştirebilirsiniz. Bu özellik eşyalarınızı ararken size rahatlık sağlayacaktır. 

Sürüş esnasında bagaj sıkıntınızı giderecek ve eşyalarınızı taşımanıza yardımcı motosiklet çantalarını kullanmaya özen göstermelisiniz. Motoplus İzmir olarak rahat ve konforlu sürüşler dileriz..

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu