Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Mor Beyin mağduru olan 1823 kamu görevlisi görevlerine iade edildi!

istanbul temizlik şirketi

Mor Beyin mağduru olan 1823 kamu görevlisi görevlerine iade edildi!

Son günlerde ortaya çıkan Mor Beyin yazılımı yüzünden binlerce kişinin ByLock uygulamasını telefonlarına yüklemediği halde ip adresleri ByLock kullanıcısı gibi gözükmüş ve FETÖ terör örgütü üyeliğinden işlem başlatılarak işlerin ihraç edilmişlerdi.

Son açıklanan bilgilere göre Mor Beyin yazılımı yüzünden telefonlarında ByLock tespit edildiği anlaşılan 11 bin 480 kişi içerisinde kamuda görevlilerinden ihraç edilen toplam 2 bin 168 kişi içerisinden 1.823 personel hakkında yapılan incelemeler neticesinde FETÖ üyesi olmadığı, bununla birlikte herhangi bir irtibatı veya iltisakı da bulunmaması nedeniyle görevlerine iadeleri kararlaştırıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 697 sayılı KHK ile bu kamu personelleri görevine iade edilmesi ile birlikte bazı kamu kurumlarından ve kuruluşlarında 214, TSK’dan ise 48 kişi olmak üzere toplam 262 kişi ihraç edildi, bir televizyon ve bir radyo kanalı ise kapatıldı.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu