Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Miras Sorgulaması Artık E-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

istanbul temizlik şirketi
Miras Sorgulaması Artık E-Devlet Üzerinden YapılabilecekDonanımhaber

E-Devlet konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olmaya devam ediyoruz. Daha önceden “Alt-Üst Soy Bilgisi” ile “1853-1928 Dönemine Ait Şehit Bilgisi” sorgulama hizmetleri vatandaşların kullanımına sunulmuş ve yoğun ilgiden dolayı bir süre hizmet kesintisi bile yaşanmıştı. Şimdi ise yeni bir hizmet daha eklendiği belirtildi, Adalet Bakanlığı hizmeti olan “Mirasçılık Belgesi – Miras Sorgulama” ekranları kullanıma sunuluyor.

Miras sorgulama nasıl yapılır?

Bugün itibariyle kullanıma sunulan hizmetle 1990 tarihinden sonra ölen kişileri için Mirasçılık Belgesi Verilmesi talebinin artık UYAP sistemi kullanılarak yapılması zorunlu hale getirildi. Buradan Miras sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.  

Mirasçılık Belgesi Verilmesi

E-Devlet üzerinden verilecek yeni hizmet Mirasçılık Belgesi ile ilgili sitede şu açıklama yapılmış; Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu