Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Merhaba Tarihi An!…

istanbul temizlik şirketi
Merhaba Tarihi An!...

Yerli olarak geliştirilen Milsoft isimli yazılım taktik veri linki olarak hizmet verecek. Askeri platformlar ve komuta merkezleri arasındaki, önemli ve gizlilik derecesi olan taktik bilginin, güvenli bir şekilde taşınmasını sağlıyor. 

Firmanın önem verdiği alan “taktik data linkler ve mesajlaşma” nın güvenli şekilde iletilmesi askeri platformalarda oldukça önem taşımakta. Bilginin güvenli olarak taraflara iletilmesini sağlayan standart taktik veriler şirket tarafından üretiliyor.

Bahsi geçen taktik verileri taşıyan aynı zamanda erişim mesafesini artıran farklı bir yazılım halen NATO tarafından kullanılıyor. Bu bilginin ve yazılımın kullanımı ise izne tabi bulunuyor. İzin alınsa dahi her ülkeye verilmeyen bu donanım ve yazılımlar, gönderilse de belli sistemlerin üzerinde hazır gidiyor. Yazılıma müdahale edilemiyor ya da başka sistemlerle entegrasyon sağlanamıyordu.

Yerli yazılım firmamımızın yaptığı çalışmalar sonucu bu alanda dışa bağımlılığımız ortadan kalktı ve kendimize ait yerli ve milli yeni bir taktik veri linki yazılımı yapıldı.

Değişken ortam durumuna ve atmosferik şartlara rağmen azami teorik menzile yaklaşarak başarıyla test edilen yazılımın ilk mesajı ‘Merhaba Tarihi An’ oldu.

MUHAREBE SAHASINDAKİ BAŞARININ ANAHTARI

Askeri sistemlerde taktik resmin ilgili bölümlere aktarılması, o an karar verebilmek için oldukça önemli.

Hızlı iletişim, sadece sesli telsiz iletişimi ile değil, yazılı emirlerin gönderilmesi, taktik bilgilerin aktarılması, bir geminin, uçağın radarıyla ulaştığı bilgiyi diğer paydaşlara aktarmasını da sağlıyor. 

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu