Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Meizu Pro 7 Plus inceleme

istanbul temizlik şirketi

Meizu, M5 Note ve M5s ile Türkiye pazarına yaptığı girişin ardından şimdi de Pro 7 Plusmodelini piyasaya sürdü. Pro 7 Plus ile Meizu, şık bir pakette ikincil bir ekran sunuyor. Pro7 Plus’ın ikincil ekrandan bağımsız olarak iyi bir tercih olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Kapsamlı Meizu Pro 7 Plus incelememizle tüm bu soruları ve daha fazlasını cevaplayalım.Meizu Pro 7 Plus inceleme:İki ekran, iki kamera, çifte eğlence

Onur Binay/milliyet.com.tr

Meizu, Batı pazarlarında çok iyi bilinen bir şirket değil, ancak son birkaç yıldır Çin pazarının köklerini aştı. Hatta resmi olarak Türkiye’de de satışa çıkan modelleri var. Bunlardan en sonuncusu Meizu Pro 7 Plus.

Çoğu akıllı telefon üreticisi gibi Meizu da mobil dünyadaki büyük yarışa karşı mücadele ediyor. Diğer bir deyişle, rakiplerinden farklı bir telefon yapmak istiyor ve bu oldukça zor. Özellikle günümüzde iyi bir akıllı telefonun ne olması gerektiğine dair çok fazla fikre sahip olan tüketicilerle bu daha da zor hale geliyor.

Meizu’nun en yeni amiral gemisi Pro 7 Plus, bir akıllı telefonlarda nadir gördüğümüz bir özelliğe sahip: arkada ikincil renkli dokunmatik ekran .

Pro 7 Plus’ın ikinci ekranı dikkat çekse de gerçek testlerde ne kadar iyi? İkincil ekran bir hile miyoksa pazardaki rakipleri karşısında fark yaratacak mı?

Meizu, Pro 7 Plus’ın görünümünü oluşturmak için Frog Design ile birlikte çalıştı ve bu da geleneksel olmayan bir sonuç ortaya çıkardı. Önden telefon neredeyse diğer akıllı telefonlara benziyor. Biraz yuvarlak köşeleri olan cam bir dikdörtgen,ekranın altında parmak izi sensörüne sahip hap şeklinde bir ev düğmesi var. Bu düğme tıklanabilir olsa da, küçük bir sünger gibi hissettiriyor ve hoş bir geri dönüş sağlıyor.

Malzemelerin seçimi, özellikle telefonun kaliteli hissedilmesine yardımcı oluyor. Alüminyum da telefonun sağlamlığın katkıda bulunan etmenlerden. Arka kısım beklediğinizden daha yumuşak hissettiriyor. Bu da Pro 7 Plus’ın kullanımını daha rahat bir hale getiriyor.

Ne yazık ki, bu fırçalanmış alüminyum aynı zamanda Pro 7 Plus’ı oldukça kaygan bir hale de getiriyor. Düz kenarlar, telefonututmayı kolaylaştırsa da kullanırken dikkat edin. Meizu kutuda ücretsiz bir plastik kılıfı da sizlere sunuyor.

Telefonun üst ve alt tarafındaki kavisli anten hatları neredeyse hiç fark edilmiyor. Arkada ikinci bir ekran olsa da kıvrımlı hatların da yardımıyla telefon tek bir parça gibi görünüyor.

Birçok amiral gemisi akıllı telefonun aksine Pro 7 Plus’ta su veya toz koruması yok. Bu tür bir korumanın maliyeti göz önünde bulundurulduğunda, çok şaşırtıcı olmasa da aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir detay.

Meizu’nun akıllı telefonların da eleştirilen diğer bir özellik, tek tuşla gezinme yapılandırması. Belki de bunun nedeni bazı insanların tek bir düğme fikrinden hoşlanmaması olabilir. Ancak diğer OEM’ler de bunu teklif etmişlerdi. Alışmak bir ya da iki gün sürüyor. Pro 7 Plus ve mTouch ile fiziksel düğmeye basılı tutarak ana ekrana gidin ve düğmeye dokunarak geri gelebilirsiniz.

Pro 7 Plus’ın fiziksel tuşu aynı zamanda bir parmak izi okuyucusu. Piyasanın en hızlısı olmasa da Samsung Galaxy S8 veya LG G6 gibi rakipleriyle karşılaştırılabilir.

Pro 7 Plus aynı Flyme 6 yazılımını selefi olarak kullandığından, ekstra parmak izi okuyucu özelliklerini de içeriyor. Sensör, ekranın dışında şifrelenmiş uygulamlaları ve belgeleri açmak için kullanılabilir.

Cihazın etrafına baktığınızda düğmelerin ve bağlantı noktalarının olağan şekilde dağıldığını göreceksiniz. Güç düğmesi ve ses seviyesi tuşları sağ kenarda, SIM tepsi üst kenarda oturuyor. Alt kenar ise USB Type-C bağlantı noktasına, hoparlör ızgarasına ve 3.5 mm kulaklık jakına ev sahipliği yapıyor.

En ilginç görününen yer ise telefonun arkası. Telefonun sol tarafında, çift kamerayı ve çift LED flaş sistemini barındıran büyük siyah bir cam dikdörtgen var. Ayrıca küçük ikincil ekran da burada.

Meizu Pro 7 Plus inceleme

En göze çarpan özelliği: ikinci ekran

Meizu Pro 7 Plus’ın ikincil ekranı, en göze çarpan özelliği. Bu incelemeyi yapmamın tek nedeni bile o olabilir. Benzersizliği onu çok cazip bir özellik haline getiriyor.

İkincil ekran, Pro 7 Plus’ın arkasında sol üst kısımda konumlandırılmış. Ekranın kendisi, kamera konfigürasyonunun altındaki camın büyük bir bölümünü kaplıyor. Merak ediyorsanız bu, 240 × 536 çözünürlükte 1.9inç AMOLED bir panel. Çözünürlük boyutuna göre iyi.

Peki bu ekran ne yapıyor? Aralarında geçiş yapabileceğiniz üç ana bilgi paneli var: zaman, pedometre (adım sayar) ve hava durumu. Bu üç panel üzerinden temel bilgiler size sunuluyor. Pedometre ve hava durumu, hoş bir görüntüsü olan renkli animasyonlara sahip.

Pedometre herhangi bir uygulamadan bağımsızve çok hassas sayım yapıyor. Hava durumu, Accuweather’dan aldığı verileri size sunuyor.

Bilgi panellerinden herhangi birini yukarı veya aşağı kaydırırsanız, vizör moduna geçiyor. Buradan arka kameraları kullanarakfotoğraf çekebilirsiniz. Bu, ön taraftaki kamerayı kullanmaktansa çok daha yüksek kalitede selfie’ler çekmenizi sağlıyor.Ayrıca, telefonun kilidini açıp kamera uygulamasına geçmeden hızlı fotoğraf çekmeyi kolaylaştırıyor.

Bu isteğe bağlı çekirdek özelliklerin yanı sıra ikincil ekran, yeni bildirim, müzik uygulaması için müzik denetimleri, alarm veya şarj sırasında pil yüzdesi için kullanılabiliyor.

Bu arada telefonu önden arkaya döndürdüğünüzde ekran hemen etkinleşiyor. İkincil ekranı elle iki kez dokunarak etkinleştirmenizi sağlayan, uyandırma özelliği de ayarlar menüsünde sizleri bekliyor.

Genel olarak Meizu’nun ikincil ekrana getirdiği yeniliklerden memnun kaldım. Bu sene gördüğüm en havalı akıllı telefon özelliklerinden biri. Bununla birlikte, ikincil ekranın geliştirilebileceğini düşünüyorum. Bunlar ilk denemeiçin kesinlikle iyi. Ancak yazılımsal anlamda üzerinde çalışılmalı. İleride Android 1.0’ı kullandığınızı hayal edebiliyor musunuz?

İleride ikincil ekranda gerçek bildirimleri -ya da en azından hangi uygulama açıksa- görebilmeyi, üçüncü taraf müzik uygulamalarını kontrol edebilmeyi ve kamera vizörünü kullanarak video kaydedebilmeyi umuyorum. İkincil ekranın bazı yeni özellikler için de kullanabileceğine inanıyorum. Buradan günlük ajandamızı görebilmek, telefonu sessiz Moda almak, zamanlayıcılar ve alarmlar ayarlamak istiyorum. Bunlar donanım değişiklikleri yerine gelecekteki yazılım güncellemeleriyle gerçekleşebilir.

Şöyle de bir gerçek var ki şu anda ikincil ekran telefona çok fonksiyonel özellikler eklemiyor. Çok havalı görünse de akıllı telefonunuzu nasıl kullandığınızı değiştirmeyecek.Bu telefonu yalnızca ikincil ekran için satın almanızı tavsiye etmesem de, kesinlikle benzersiz bir şey arayanlar için mükemmel bir seçim olduğuna inanıyorum.

Meizu Pro 7 Plus inceleme

Ana ekran sosyal medya için mükemmel

Pro 7 Plus, 5.7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekranla geliyor. Pro 6 Plus’ın ekranı kendi fiyat kategorisinde en iyilerden biriyidi. Pro 7 Plus’ın ekranı ondan daha iyi. Ekran kasa oranını merak edenler için yüzde 72.9 olduğunu ekleyeyim.

Sunulan renkler oldukça doygun tonlarda. Ekranın güneş ışığı altında okunabilirliği de oldukça iyi. Pro 7 Plus’ın ekranında bir şey izlerken sorun yaşamayacasınız. Ayrıca büyüklüğünü gerçekten sevdim. Ne çok büyük ne de çok küçük. Çok fazla video izliyor veyasosyal medyada sık takılıyorsanız bu boyut mükemmel. Her zaman açık ekran özelliği burada yok çünkü ikincil ekran var.

Ekranıkişisel zevkinize uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Görüntü Modu seçeneklerinde, dinamik, adaptif, standart ve fotoğraf olmak üzere 4 farklı mod var. Renk sıcaklığından da, ekranın ne kadar sıcak veya soğuk olmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

Panel, mobil HDR veya şimdiye kadar test ettiğim en parlak ekran değil, ama göz alıcı ve canlı. Super Mario Run gibi oyunlarda renkler gerçekten çok güzel ve siyahlar derin. Bakış açıları da iyi.

Meizu Pro 7 Plus inceleme

Gelelim performansa

Pro 7 Plus’ın içinde Snapdragon işlemci bulamazsınız. Bunun yerine Meizu Pro 7 Plus, 10 çekirdekli MediaTek Helio X30 ile geliyor. Herhangi bir telefonun uygulamalar arasında geçiş yapması, oyunları yüklemesi ve web sayfalarını yüklemesi görevlerini düşünersek, Pro7 Plus bunların hiçbirinde takılmadı, gecikme yaşatmadı. İşlemciye 6GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. İsterseniz daha uygun fiyatlı 4GB RAM ve 64GB depolama alanına sahip modeli de var. microSD kart desteği iki cihazda da yok.

Pürüzsüz ve hızlı bir şekilde işlemleri yerine getiren cihaz, alışkanlıklarınızı ve kullanma şeklinizi öğrenebiliyor. İncelediğim diğer bazı telefonlarda olduğu gibi  örneğin Huawei Mate10 Pro veya P10 Plus modelini düşünün. Bunlar  kadar olmasa da sık kullanılan uygulamalar ve oyunlarınızın öncelikli olarak yüklenmesini sağlıyor.

Pro 7 Plus’ın alttaki hoparlörü de şaşırtıcı derecede iyi. Bu günlerde ortalama akıllı telefonlarda durum böyle değil. Cihaz minimal bozulmayla yüksek ses veriyor. Kulaklık jakından ses çıkışı ise beklediğim gibi yüksek ve net.

Pro 7 Plus, 3500 mAh pille geliyor. Bu, tipik bir batarya olmakla birlikte, yine tipik bir performans sergiliyor. Ağır kullanımda bile telefonu fişe takmadan bir günü rahatlıkla bitirebilirsiniz. Daha hafif kullanımla, bir buçuk günlük kullanım hakkınız bile olabilir.

Cihaz hızlı şarj olabiliyor. mCharge güç adaptörü 30 dakikada cihazı yüzde 65’e kadar doldurabiliyor.

İşletim sistemine gelecek olursak, telefonda Android 7.0 tabanlı Meizu’nun kendi Flyme işletim sistemi bulunuyor.Flyme 6.0 sürümüyle gelen telefonun Android 8.0 alıp almayacağı beli değil.

Kullanıcı arayüzü tasarımı dikkat çekici. Sezgisel bir kullanıcı deneyimine dönüşen renkli, cesur ve duyarlı olduğunu göreceksiniz. Tasarım dili, yazılımdan menüler hatta sistem uygulamalarına kadar oldukça tutarlı.

Ayrıca Meizu’nun Android’in üzerine eklediği ekstra güvenlik özelliklerini de takdir ediyorum. Güvenli ödeme modu ve Wi-Fi ağ güvenliği taraması, kullanıcıların olası saldırılara karşı korunmalarına yardımcı oluyor.

En güzel özelliklerden biri de Flyme 5’te Google Play Services ve Google Play’i manuel olarak indirmemiz gerekiyordu. Flyme 6.0 sürümüyle bunlara gerek kalmadı.

Meizu Pro 7 Plus inceleme

Portre modu için çift lensli kamera

Çift kameralı trendi burada da var. Meizu, diğer birçok üretici gibi, derinlik efektli portre fotoğraflar oluşturmak için iki adet 12MP sensörü birleştiriyor ve siyah beyaz bir modu da sizlere sunuyor.Meizu Pro 7 Plus, Sony IMX386 12 MP f / 2.0 çift arka kameraya sahip.

Varsayılan otomatik modda, doğal renkler ve iyi detaylarla dengeli fotoğraflar çekebilirsiniz. Işık düştüğünde bile, gürültü miktarı fazla değil. İyi bir kamera için bile oldukça standart.

Bazı önemli özellikler kamerada eksik. Bazen belirli bir alana odaklanmak için ekrana dokunduğunuzda, telefon hiçbir şey yapmıyor veya zor odaklamaya yapıyor.

Derinlik etkisi, daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulan bir başka unsur. Çoğu zaman, Pro 7 Plus’ın kamerası öznenin kenarlarını düzgün bulanıklaştıramıyor. Bu yüzden pek de iyi olmayan görüntüler yaratabiliyor. Optik görüntü sabitleyici de cihazdaolmadığından bazen bulanıkçekimler de yapabilirsiniz.

İyi fotoğraflar yakalayacağınız yer ise Pro modu. Burada odağı manuel olarak ayarlayabilirsiniz, böylece otomatik netleme ile ilgili hiçbir hayal kırıklığı yaşamayacaksınız. Makro moduna ayarlayarak, keskinlik, renk ve ışığı güzel bir dengeyle çekime yansırabilirsiniz. Bu, kameranın bunu otomatik olarak yapabileceğinin de bir göstergesi ama yapamıyor.

İkincil ekran sayesinde arkakameradan selfie çekebiliyor olsanız da, 16 MP f / 2.0 ön kamera da var. Öne bakan kamerayla çekilen selfie’ler oldukça iyi görünüyor.

Ön kamera ile 30 fps’de 1080P’ye ve arka kamera ile 30 fps’de 4K’ya kadar video kaydedebilirsiniz. Arka kamera ile kaydedilen videolar güzel çıkıyor. Renkler ve detaylar oldukça iyi.

Meizu, video dosyaları için yeni HEVC desteği de sunuyor. Bu kodek, daha küçük, daha sıkıştırılmış dosyalar sunarken video kalitesini koruyor. Tek dezavantajı, dosyaların bazı cihazlarda oynatılmasının zor olması. Yine de endişelenmeyin, çünkü sorun yaşarsanız dosyaları kolayca dönüştürebilirsiniz.

Meizu Pro 7 Plus inceleme

Sonuca bağlıyorum

Pro 7 Plus, bu yıl incelediğim en farklı akıllı telefonlardan biri.İkincil ekran, telefonun estetikliğini önemli ölçüde artırarak Pro 7 Plus’ın diğer akıllı telefonlardan gerçekten ayrılmasına yardımcı oluyor. Ancak bu telefonu sadece ikincil ekran için satın almayın, bonus olarak düşünebilirsiniz. Ekran bazen kullanışlı olsa da, sonuçta ilk nesil.

Bunun dışında iyi tasarlanmış yazılımı ve donanımı onu Xiaomi Mi 6 ve OnePlus 5 için ciddi bir rakip haline getiriyor. Gerçekten benzersiz bir şey arıyorsanız, Pro 7 Plusgerçekten mükemmel bir seçim. Gelecekteki yazılım güncellemelerinin ikincil ekran ve genel deneyimi geliştireceğini düşünüyorum.

Meizu Pro 7 Plus’ın 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip modeline 2799 TL, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip modelini ise 2199 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Yenilikçi ikincil ekran havalı görünüyor
  • İyi tasarlanmış yazılım
  • Temiz arayüz tasarımı
  • mCharge 4.0 süper hızlı

EKSİLERİ

  • İkincil ekran şu an için çok fonksiyonel değil
  • Optik görüntü sabitleme yok
  • Su veya toza karşı dayanıklı değil

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu