Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Kimlik, ehliyet, pasaport randevularında yeni dönem başlıyor

istanbul temizlik şirketi
Kimlik, ehliyet, pasaport randevularında yeni dönem başlıyor

Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik belgesi işlemleri 2 Nisan 2018’de nüfus müdürlüklerine devredilmişti. Uygulamada bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 pasaport basıldı. 2016’dan bu yana kadar basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu.

Kapasite ve personel sayısı artırıldı

Uygulama ilk başladığı günlerde talebin fazla olması ve gerekli alt yapı çalışmaları yapılmadan nüfus müdürlüklerine devredilmesi sonrası randevularda aksamalar meydana geldi. Yoğun talepten dolayı büyük şehirlerde, 61 güne kadar uzayan sürelerde randevu verilebildi. Oluşan vatandaş memnuniyetsizliğini giderebilmek için Nüfus müdürlüklerinin kapasitesini ve personel sayısını artırdı. Nüfus müdürlüklerinin kapasitesinin artırılmasıyla randevular yakın tarihlere verilmeye başlandı. Aynı zamanda 65 yaş üstü vatandaşlara da işlemlerde öncelik tanınacak. 

Acil durumlarda randevusuz kota sayısı 4 katına çıkarıldı

Acil durumlar sebebiyle randevu almak isteyenlere, nüfus müdürlüklerinde verilen randevusuz kota sayısı dört kat artırıldı.
“ALO 199 Mobil Uygulama” üzerinden, “https://randevu.nvi.gov.tr” adresinden ve “ALO 199 İletişim Hattı”ndan Türkiye’nin her yerindeki il veya ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alınabiliyor.

Günlük ortalama 80 bin başvuru geliyor

Dönemsel farklılık olsa da Nüfus müdürlüklerine, üç belge tipinde günlük ortalama 80 bin başvuru gelebiliyor. Yeni randevu sistemi devreye alındıktan sonra günlük başvuru sayısındaki rekor ise 172 bin kayıt olarak kayıtlara geçti. Öncelerde başvuru sonrası kimlik, ehliyet veya pasaportun başvuru sahibine ulaşması ortalama 10 gün idi. Yeni sistem ile beraber şu anda İstanbul ve Ankara’da başvuru tarihinden itibaren ortalama 2, İzmir’de ise ortalama 3 gün içerisinde vatandaşa ulaştırılıyor.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu