Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

‘İmamoğlu’na FETÖ’cü de seni tahliye edelim’ sözleri şok etkisi yarattı

istanbul temizlik şirketi
'İmamoğlu'na FETÖ'cü de seni tahliye edelim' sözleri şok etkisi yarattı

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, haklarında “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla dava açılan aralarında FETÖ sanığı Erkan Karaaslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Mazeret bildiren Özlem Çerçioğlu duruşmaya katılmadı. Karaaslan ise hakkında FETÖ soruşturması yürütülüyordu ve firariydi. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da yakalanan sanık Karaaslan ilk kez mahkemedeki yerini aldı.

SKANDAL İDDİALAR

Avrasya Araştırma’nın sahibi Kemal Özkiraz’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Erkan Karaarslan’a ifadesini yayınladı. Buna göre Karaarslan ifadesinde şunları söyledi: “14/03/2019 tarihinde avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar, bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler, bir baskı olup olmadığını sordular, bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum, avukat görüşüne girdiğimde cezaevinde girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serkan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm, bu kişi avukat değildir. 14/03/2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanları ile ilgisinin olmadığını söyledi. Kendisine faks göndereceğimi belirttim.”

‘BAKAN BANA ULAŞTI’

Bazı bakanların kendisine ve ailesine CHP aleyhinde beyanda bulunması için baskı yaptığını iddia eden sanık Kararslan konuşmasına şöyle devam etti: “15/03/2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler, bu süreç devam etmiştir, 18-19-20-27 martta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur, bunlar ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptım.”

İDDİANAME

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’de “danışmanlık adı altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma” suçlarından FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, bu davadan da tutuklu FETÖ sanığı Karaarslan hakkında 9 yıldan 22 yıla, Çerçioğlu hakkında 6 yıldan 14 yıla, diğer tutuksuz sanıklar hakkında ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

'İmamoğlu'na FETÖ'cü de seni tahliye edelim' sözleri şok etkisi yarattı

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu