Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Her Yılbaşında Uğradığımız Nimet Abla’nın Sırrı

istanbul temizlik şirketi
Her Yılbaşında Uğradığımız Nimet Abla'nın Sırrı

Nimet Abla olarak tanıdığımız Melek Nimet Özden 1899 yılında İstanbul’ da doğmuş. Babasının adı Raşit annesinin adı ise Sıdıka’dır. 

1928 yılında Eminönü Meydanla tanışan Nimet Abla ve Eşi İsmail Bey, Yeni Camii Meydanda yer alan dükkanlara ve müşterilere Türk Tayyare Cemiyetinin çıkardığı yılbaşı piyango biletlerini satmaya başlamasıyla Nimet Abla ilk bilet satışının temellerini o günlerden atmış olur.

Eşi İsmail Bey Tayyare piyango biletlerinin tanıtım amacıyla esnafa dağıtır, ancak dağıtıp sattığı biletlerin ücretlerini tahsil edemeyince zararı büyük olur hatta kapatma noktasına gelir… Bu aşamada aktif olarak devreye giren Nimet abla zamanın Türk Tayyare müdürü Fikret bey ile anlaşarak bir numaralı bayilik anlaşmasına imza atar.

Her Yılbaşında Uğradığımız Nimet Abla'nın Sırrı

1931 yılının yılbaşısı ise Nimet ablaya ve ondan bilet alan talihliye oldukça uğurlu gelir. Nimet abla biletlerinden alınan bilete büyük ikramiyenin çıkması ile büyük sükse yapan Nimek abla, zamanın en yüksek tirajlı gazetelerinde çıkan fotoğraflarıyla ününe ün katar. Fotoğrafta 100 adet mor bin liraları sayarak talihliye teslim eden Nimet ablanın uğuruna ogünden sonra inanılmaya başlanır. 

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu