Instagram takipçi satın al
Haberlerİş Hayatı

Girişimcilik ve Girişimci nedir?

istanbul temizlik şirketi
Girişimcilik ve Girişimci nedir?

İster üniversite mezunu olsun ister olmasın herkesin hayatta belli bir fikri ya da gelmek istediği bir nokta vardır. Ancak bu fikirleri hayata geçirmek/gerçekleştirmek o kadar da kolay olmayabiliyor. Hele belli bir sermaye yoksa fikirler rafa kaldırılabilir. Bu konuda aslında biraz cesur olmak yani girişimci olmak gerekebilir. Peki nedir bu girişimcilik?

Girişimcilik için aslında tam bir tanım yapmak mümkün değil. Basitçe anlatmak gerekirse kişinin kendi işini kurması denebilir. En beğenilen girişimcilik tanımlarından birisi de Apple tarafından yapılan tanım; ‘Eski kuralları, çağdaş yeniliklerle yorumlayan ve aksiyona geçiren beceri’. Son yıllarda internet ve teknolojiyle kendinden fazlaca bahsettiren bu terim gittikçe gelişmekte. İnternet çağında olmamızın verdiği kolaylık da farklı projelerin rahatça hayata geçmesi.

Girişimci dediğimiz insanlar kendi fikirleriyle ortaya belli bir sermaye koyup iş yapmaya girişen ve kar amacıyla riski üstlenenlerdir. Girişimci aslında bir yönetici değildir. Şirket kurmadan hayata dair fikirleriyle organizasyonlarını gerçekleştirirler. 

Sizinde böyle bir fikriniz var ancak sermayeniz yoksa ülkemizde girişimci kredisi veren bankalar bulunmakta. Bunlardan çeşitli şekilde kredi veren bankalardan birisi de Halkbank. Eğitim ve tecrübenize göre Genç, Cesur, Usta ve Mucit olmak üzere 4 farklı girişimci kredisi verebilmekte. İlgilenenler için: 

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu