Instagram takipçi satın al
Haberler

Fransa’daki ünlü Notre Dame Katedrali yandı

istanbul temizlik şirketi
Fransa'daki ünlü Notre Dame Katedrali yandı

Fransa’da bulunan ve tarihi açıdan dünya genelinde büyük bir öneme sahip olan Notre Dame Katedrali’nde yangın çıktı. Çıkan yangını söndürmek amacıyla olay yerine hızlıca varan itfaiye çalışanları yangını ancak 9 saat sonunda kontrol altına alabildi.

850 Yıllık Binanın Büyük Bir Bölümü Zarar Gördü

Fransa’da bulunan Notre Dame Katedrali tam 850 yıllık bir geçmişe sahipti. Dün başlayan ve henüz nedeni bilinmeyen yangın nedeniyle tarihi binanın büyük bir bölümü zarar gördü. Çevrede bulunan halk ise Katedral binasının civarlarına gelerek kendi geleneklerine göre dua etmeye başladı. Ne yazık ki ana yapının çatısı ve kulesi yangın nedeniyle çökmüş durumda. 

Milyarder Aileden 150 Milyon Euro Bağış

Fransa’da yaşayan ve milyarlarca Euro’luk bir servete sahip aile tarafından Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşa edilmesi amacıyla 150 milyon Euro bağışta bulunuldu. Bağışı yapan ailenin kimliği henüz bilinmezken, ticaretle uğraşan ve dünya genelinde şirketlere sahip olan köklü Fransız ailelerden olduğu tahmin ediliyor.

Katedral Yeniden İnşa Edilecek

Fransa Başbakanı Emmanuel Macron, yapmış olduğu açıklamada Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşa edileceğini duyurdu. Hakkı bir nebze de olsa rahatlatan bu açıklamanın ardından Başbakan’a olan destek büyümüş durumda. Halktan gerekirse maddi yardımda bulunabiliriz yönünde açıklamalar gelmekte.

Çıkan yangının arkasında kimlerin olduğunu henüz tespit edememiş olan yetkililer, çalışmalarının ardından en kısa sürede suçlu yada suçluları ekipler tarafından yakalanacağı sözünü verdi.

Fransa’da bulunan Katedralin inşa süreci 1163 yılında başladı ve yaklaşık 200 yıl sürdü. İlk yapılan bina zamanla genişledi ve bugün bilinen durumuna geldi. Katedral, Paris’i ikiye ayıran Seine Nehri’nin üzerindeki küçük bir adada kuruldu. Adanın adı İle de la Cite olarak geçmekte.

İçerisinde Birçok Tarihi Eser Bulunuyordu

Notre Dame Katedrali’nde Hz. İsa ile bağlantılı eserler ve pek çok sanat eseri de bulunuyordu. Acil durum müdahale ekipleri, sanat eserlerini ve değerli dini eserleri yangından kurtarmayı başardı.

Katedral’de bulunan pek çok heykel ve sanat eseri hali hazırda tesisten çıkarılmıştı. Notre Dame binası, tesiste bulunan çatlakların restorasyonu çalışmaları için başka bir yere nakledilmişti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu