Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Erdoğan Açıkladı, İlk Yerli Helikopterimizin ismi ‘Gökbey’

istanbul temizlik şirketi
Erdoğan Açıkladı, İlk Yerli Helikopterimizin ismi 'Gökbey'

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Türk Savunma Sanayii Zirvesi” ne savunma sanayi sektöründe yer alan yerli ve yabancı birçok üst düzey temsilciler katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Zirve’de Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisi açısından yaptıkları ve gelişmeler değerlendirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in de yer aldığı zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, T625 Genel Maksatlı Helikopterin adını açıkladı. 

Erdoğan, “Uzun istişareler sonucu T625 Genel Maksatlı Helikopterimizin ismi GÖKBEY’dir” şeklinde konuştu. Beştepe Millet ve Kongre ve Kültür Merkezine getirilen GÖKBEY’in tanıtımı ise pilotlar tarafından yapıldı. 

SSM ile TUSAŞ arasında sözleşme imzalanarak GÖKBEY için başlayan çalışmalar 26 Eylül 2013 tarihinden beri devam ediyordu. İklim ve coğrafya şartları zorlu olsa dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde çalışabilmesi planlanan GÖKBEY, milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı. Milli helikopterimizin Genel Maksat isminin altında yatan ise birçok görevde kullanılabiliyor olması. Hava ambulansı, arama kurtarma, kıyı ötesi taşıma, taşıma VIP, kargo gibi birçok görevde yer alabilecek. 

Milli helikopterimizin 2021 yılında seri üretime geçeceği öngörülüyor. Helikopterin, EASA (European Aviation Safety Authority) ve SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından sertifikasyon sürecide üretim programı ile birlikte devam etmekte.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu