Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerYaşamYaşam - insan

E-Devlet Üzerinden Soyağacı sorgulama hizmete açıldı, Peki Nasıl Yapılır?

istanbul temizlik şirketi

e-Devlet üzerinden yapabileceğiniz Soyağacı sorgulama işlemi yeniden hizmete sunuldu. Kısa sürede birçok kişinin ilgisini çeken Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti için yeni sistem devreye alındı. Soyağacını sorgulamak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi yüzünden bir süre isteklere cevap veremeyen sistem, yeniden aktif hale geldi. Peki, e-Devlet Soyağacı sorgulama nasıl yapılır? Buyurun detaylar… 

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden e-devlet giriş şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmekte. Tabi ki e-devlet şifreniz yoksa diğer tüm e-devlet işlemlerinde olduğu gibi işlem yapmanız mümkün olmamaktadır. 

TC Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız.

TC Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız.

Sisteme giriş için seçeneklerimiz fazlasıyla mevcut. e-imzanızı, mobil imzanızı kullanabilir, elektronik kimlik kartınızı kullanabilir veya internet bankacılığı ile giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Soyağacı sorgulama hizmete açıldı, Peki Nasıl Yapılır?

Giriş yaptıktan sonra gelen ekranda ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ yazın ve arama butonuna tıklayın. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan soyağacı oluşturma butonuna tıklayın.

E-Devlet Üzerinden Soyağacı sorgulama hizmete açıldı, Peki Nasıl Yapılır?

Talep sıranıza göre belgeniz oluşturularak, sms veya e-mail ile bilgilendiriliyorsunuz. 

Özetle hemen soy bilgilerinize ulaşmanız mümkün olmamakla beraber, şanslı iseniz en fazla 5 nesil geriye giderek 1800’lü yılların ortalarına kadar olan bilgileri görebiliyorsunuz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün bu güzel uygulamayı öncelikle anlık olarak sunması ve daha fazla geriye giderek bilgileri sunabilmesini ümid ediyoruz 😉

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu