Instagram takipçi satın al
Haberler

Dünya Otomobil Devleri 17 Bin İşçi Çıkartıyor

istanbul temizlik şirketi
Dünya Otomobil Devleri 17 Bin İşçi Çıkartıyor

Dünya devi otomobil firmaları  binlerce işçi çıkartıyor.

Ford 5 bin kişi çıkartıyor.

Amerikan otomobil firması Ford Almanya’nın Köln kentindeki fabrikasında çalışan 5 bin işçiyi tasarruf tedbirleri kapsamında çıkartacağını işçilere gönderdiği tenkisat ( azaltma ) yazısıyla duyurmuş oldu.

Ford geçen yıllarda hedeflediği satış rakamlarına ulaşamadığı için sert tasarruf planları yaptığı düşünülüyor. Bu plana göre 440m$ tasarruf sağlamış olacak.  Ford büyük çoğunluğu Köln’de ki fabrikada olmak üzere Almanya’da 24000 civarında çalışana istihdam sağlıyor.

Volkswagen 5000 ile 7000 arası işçi çıkartıyor.

Daha önce tasarruf planları kapsamında işçi çıkartacağını belirten Volkswagen, şimdi de  otomasyona yatırım yapacağını, elektrikli otomobil üreteceğini, maliyetleri kısıp kârı artıracağını bu nedenle dünya genelinde 29 bin, Almanya’da 7000 civarı işçi çıkartacağını belirtiyor.  Bu sayıda işten çıkartmaların 2023 yılına kadar tamamlanacağını belirten yetkililer emekli olacak personelin yerine alım yapılmayacağını da ekliyorlar.

Buna karşılık Volkswagen elektrikli araç üretimi için dünya geneli 9000 bin, Almanya geneli 2000 bilgisayar uzmanı istihdam etmeyi planlıyor.

Audi işçi sayısını yüzde 15 oranında azaltmayı planlıyor.

Audi CEO’su Bram Schot, elektrikli araç pazarına girmeyi planladıklarını bu sebeple 5 yıl içerisinde işçi sayısını %15 civarında azaltmayı planladıklarını belirtti.

Audi’nin 2018 yılında ortaya çıkan dizel emisyon skandalından sonra satışlarının düştüğü, kazancının %24 civarında azaldığı biliniyor.  Alman medyasına göre işten çıkartmada bu skandal önemli rol oynuyor.

Almanya’da otomobil fabrikalarında çok sayıda Türk işçi çalışıyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu