Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerYaşamYaşam - insan

Dostluk Kırılganlığına Dair Sert ama Dürüst Gerçek

istanbul temizlik şirketi

Yıllar geçtikçe , az sayıda dostluk geliştirdiniz. Bazıları oldukça belli ki yakın ve tatmin edici olsa da, derinlerin bildikleri bazı şeyler artık size hizmet etmiyor. Konuşmak için çok fazla şey bulmak için mücadele edebilir veya ikinizin de farklı değerler, zihniyet ayarları veya menfaatler geliştirdiğini fark etmişsinizdir. Belki siz veya onlar kariyer ya da aile hayatı açısından farklı yönlerde gidiyorlar.

İnsanlar sosyal hayvanlardır ve hayatta mutluluk hissi oluşturmak ve korumak için bağlantı önemlidir. Fakat bazı bağlantıların sadece sürmesi söz konusu değildir. Kötü bir bağlantıya rağmen insanları elinde tutmak, enerjinizi bozar ya da kişisel büyümenizi durdurabilir.

Bir Arkadaşlığın Etiketlendiğini Kabul Et

Her an ve şu an evlerin boşaltılmasının önemini duymuşsunuzdur, ancak dostluklar karışıklığa ne dersiniz? Düşünce sert görünebilir, ancak hayatımızda bizi değer yaratmayan insanlar üzerinde durmak ve onları yansıtmak önemlidir.

Diğerinin Gücü adlı kitapta, Henry Cloud hayatımızda insanlar bizim kişisel ve profesyonel yaşamlarında kazanmak başarının miktarının belirlenmesinde üzerindeki etkisini tartışmaktadır.

Mevcut dostluklarınızı belirlemenize yardımcı olabilecek üç ana türü vardır: Kötü bağlantılar, sahte iyi bağlantılar ve gerçek bağlantılar. Onları farklı renklerle etiketliyorum, bu nedenle arkadaşlarınızın tutacakları ve hendek tutacaklarına nasıl karar vereceğinizi biliyorsunuz.

Kırmızı Etiket: Kötü Bağlantılar

Bunlar enerjinizi boşaltanlardır. Bu genellikle kötü dostlukların hiçbir arkadaşlığa göre daha iyi olduğu duygusundan kendini gösterir. Bunlar, sizi düzenli olarak olumsuz duygular uyandırmaya, enerjinizi boşaltmaya veya sadece derin bir bağlantı oluşturmamaya meyillidir. Bu tür dostluklara örnekler, onlarla vakit geçirmekten kendinizi suçlu hissettiren, muhtaç olan, sizi düzenli olarak küçümsenmeyi komik bulan ya da çok az çaba sarf ederek arkadaşlığa çok şey hissettiğiniz bir kişi olabilir. Aranızdaki herhangi bir güven duygusu da yoktur – onlara güven içinde bir şey söyleseydiniz, sırrınızı etrafa yayarlardı.

Nihayetinde böyle bir ilişkiden büyüyemezsiniz, bunun yerine küçük hissetmenizi sağlar; suçluluk duygusu, utanç veya korku yaratır.

Mavi Etiket: Sözde İyi Bağlantılar

Bu arkadaşlıklar, deşifre etmek için zor olanlardır. Onlar pozitif ve hatta cesaretlendirici insanlar olmasına rağmen, ilişki sığ olma eğilimindedir. Hiçbir güvenlik açığı, hayatın o kadar eğlenceli tarafı olduğuna dair hiçbir onay verilmiyor ve sorunlarınızı paylaşmıyorsunuz. En iyi çıkarlarınızı kalben almak yerine, duymak istediklerinizi söyleme eğiliminde olacaklardır. Diğerlerinin neler hissettiğinden çok az şey biliyorsunuz, ya da size güvenmediğiniz ve onlara güvenmediğinizi hissettiğiniz bir arkadaşınız olabilir. Birlikte çok eğlenceli şeyler yapıyorsunuz ama yine de birbirinizi gerçekten tanıdığınızı sanmıyorsunuz.

Hoşça hissettirirken dostluk boşaldı.

Bunlar gerçekten geride olanlardır. Sevinçlerinizi, korkularınızı, başarılarınızı ve başarısızlıklarınızı birbirleriyle gerçek ve destekleyici bir şekilde paylaşacaksınız. Karar yok, ancak birbirlerinin geleceklerine derin yatırımlar yaptığı güçlü bir his. Şüpheli bir şey yaparsanız, sevgiden ve kendi büyümenizden sizi sorgulayan kişiler olduğundan emin olacaklardır. Eğer bir kriz devam ediyorsa, orada bir ilk olacaksınız.

Dostluk Çöküşü Zor ama Temel

Dekansızlaşmak daha kolay yapılır dedi. Gitmek isteyebileceğiniz birini tanımladıktan sonra, kaçırma korkusu yüzeye çıkabilir. Bu, yalnızlık duygularını önlemek ve ana grubun dışına atılmak için insan içgüdüsünden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda benlik saygısı ile bağlantılıdır ve bizim için en iyi olmayan kişilerden olmasına rağmen başkalarından doğrulama istemektedir. Sık karşılaşılan sorular, siz olmadan gidip ilginç şeyler yaparsa ne olur? Gelecekte daha iyi bir dostluk geliştirebilseydiniz ne olurdu? Belki de uzun süredir tanıdığınız birisiniz, dostluğa son vermekten daha iyidir.

Zor olabilse de, kötü bağlantıların atılmasının iyi bağlantıların daha da gelişmesine ve süreçte büyümenize yardımcı olacağını anlamak önemlidir. Gerçekten destekleyici insanlara sahip olmak size gelişmek için gereken pozitif enerjiyi sağlayacaktır. Çevrenizdeki Her Şahsın Gizli Gücü hakkında daha fazla bilgi

Ortamınızı kontrol ettiğinizde hayatınızı kontrol edersiniz. Hayatınızdaki en iyi dostlukları geliştirirseniz, tüm dünyada daha iyi bir yaşam kalitesini sürdüreceksiniz. En çok harcadığınız insanların etkisi zihniyetinizi sandığınızdan daha fazla şekillendirdiğinden, hedeflerinize ulaşma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Sizi motive eden, sizi destekleyen ve sizi en iyi gören insanlar sizi bilinçli ve bilinçsizce hayatta istediğinize doğru yönlendirir ve eninde sonunda daha fazlasını başarırsınız.

İyi bir arkadaşlık çemberi oluşturarak hayatınızı kontrol edin

Hayatınıza destekleyici ve yatırımcı arkadaşlarınızdan oluşan iyi bir ağ oluşturmak için, dostluklarınızı dikkatli bir şekilde azaltmak için bu adımları uygulayın.

1. Kırmızı ve mavi dostluklarınızı filtreleyin

İlk şey, her insanı dikkatle düşünerek hayatınızdaki kırmızı ve mavi etiketli dostlukları yeniden değerlendirmektir. Tutunmayı ve onlara odaklanmayı seçerseniz, uzun vadede kendinizi daha yalnız hissetmenizi sağlayacak olanlar bunlar.

Onları düşündüğünüz zaman, sizi nasıl hissettiriyorlar? İçinizde sürekli bir olumsuzluk varsa ve hayatınıza nasıl değer kattığını göremiyorsanız, şimdi kırmızı veya mavi olarak etiketlemenin zamanı geldi. Fikir kendinizi bu arkadaşlarınızdan uzak tutmaktır, böylece daha destekleyici ve hakiki insanlara izin vermek için yer yaratabilirsiniz. Onları hemen kesip ya da önerilerine hayır demeye karar verebilirsiniz. Zehirli bir arkadaşımla yüzleşmek için diğer makalemde daha fazla bilgi edinebilirsiniz :  Bencil Bir Arkadaşın Zehirli Davranışlarıyla Mücadelemenin Öfkesi

2. Potansiyel bir yeşil dostluğa dikkat edin

Derin ve sağlıklı bir arkadaşlık kuran özelliklerle ne kadar çok şey tanırsanız, bunu diğer insanlarda daha çok göreceksiniz.

Güvenebileceğiniz ve temel değerlerinizi paylaştığınız insanlar bulun. Eğer kalbinizde en üst düzeyde çıkarlarınız varsa ve büyüyeceğinizi bilmek anlamına gelirse şekerleme yapmaktan korkmuyorsunuz. Büyük bir kararınız varsa, artıları ve eksilerini ülkenizin yarısından çoğalıp gitmediğiniz anlamına gelse bile, zihninizdeki faydayı göz önünde bulundurarak sizinle birlikte olacaktır. Her iki yönde de geçerlidir – onlara en ufak tefek sebeplerle en iyi tavsiye vermediğinizden emin olun.

3. Savunmasız olun ve açın

Bu, hayatınızda daha anlamlı ilişkiler çekmek için gereklidir. Başkalarından kendinizi kamufle etmeden açarak kendinizi dışarı attığınızı gerçeğe dönüştürüyorsunuz. Bu, başkalarının sizinle aynı şeyi yapmasına izin verecektir.

Korkularınız hakkında konuşmaya ve görüşlerinizi söylemeye korkmayın. İş yerinde büyük bir ikilem varsa ya da biriyle ayrılmayı düşünüyorsanız, diğer kişiyi sizinle aynı şeyi yaparak güvenilir bir bağ oluşturmalarını sağlayacak şekilde konuşun.

4. Yeşil dostluklara gayret edin

Bir dostluğun ortadan kaldırılmaması, çünkü o kişi ülke genelinin ortasında sizin tarafınızdan taşındı ya da yeni bir ilişki başlatıyorlardı. Bu, dostluğun devam ettirilmesi için daha fazla çaba gerektirir, ancak orijinal bağlantı, uyum ve saygı oradaysa, çok zor olmayacaktır. Sahip olduğunuz bağlantının yakınlığı veya birbirleriyle geçirdiğiniz süre kadar fazla olması gerekir.

Bu, çabanın önemine yol açar. İyi bir arkadaşlığın korunması, derinleşmesine izin veren şeydir, bu nedenle düşüncelerini birbirleriyle düzenli olarak değiştirin. Büyük bir sorunuz varsa, onlarla konuşun ve aynı şeyi sizinle birlikte yapacaklardır. Metinler, komik resimler veya Facetime’yı kullanarak onlarla etkileşimde bulunun, onları çağırın, fikir paylaşın, planlar önermek, onlara gününüz hakkında bilgi verin – eşit derecede yatırıma giren biriyle bu nazik ilişki dostluğunuzun daha da gelişmesine yardımcı olacaktır.

Zehirli ilişkileri keserek kendinizde büyük bir farklılık görmeye başlayacaksınız ve etrafınızdaki dünyayı daha pozitif bir ışıkta nasıl gördüğünüzü görmeye başlayacaksınız. Gerçek bir arkadaşınızın masaya ne getirebileceğini hafife alma!

Dostluk Kırılganlığına Dair Sert ama Dürüst Gerçek

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu