Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Doğu Ekspresine yeni bir tren katılıyor

istanbul temizlik şirketi
Doğu Ekspresine yeni bir tren katılıyor

Son dönemde özellikle sosyal medyadan yapılan başarılı reklam politikasıyla gündeme gelen Doğu Ekspresi yenilenecek. Yurtiçi ve yurtdışından gelen gezgin ve turistlerin son zamanlarda gözdesi haline gelmiş Doğu Ekspresinde yataklı vagon sayısı az kalıyordu. Bunun için de Devlet Demir Yolları tarafından sefere bir tren daha eklenmesine karar verildi.

Yataklı Vagonları Bulunan Bir Tren Ekleniyor

Şuanda aktif olarak seferlerine devam etmekte olan Doğu Ekspresi treninde yatak sayısı yetmediği nedeniyle talepler almaktaydı. TCDD’nin yapmış olduğu açıklamaya göre özellikle turistler ve gezginlerin yolculuk sırasında daha rahat etmesi amacıyla sefere yeni eklenecek olan trenin bütün vagonları yataklı olacak. Bu sayede çiftler ve yolculuk yapan diğer kişiler daha rahat bir şekilde manzaranın keyfini çıkarabilecek.

Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olan Doğu Ekspresi treni özellikle Doğu bölgemizde bulunan halk tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Durakta inen yolcuların bölge insanından alışveriş yapması ve konaklaması nedeniyle şehir halkı da kalkınmakta. Son dönemlerde sosyal medyadan patlama yapan Doğu Ekspresi çılgınlığı ülkemiz sınırlarını aşmış durumda. İnternetin küresel gücü sayesinde namı dünya geneline yayılan Doğu Ekspresine turistlerin de ilgisi oldukça büyük. Özellikle sevgililer ve arkadaşların tercih ettiği bu tren hattı bölgenin canlanması için büyük bir fırsat.

Bilet Fiyatlarına Zam Gelebilir

TCDD tarafından yapılan açıklamalarda Doğu Ekspresine yeni eklenecek olan trenin bilet fiyatlarının biraz daha fazla olabileceği kaydedilmişti. Bu da büyük bir ihtimalle trenin tüm vagonlarında yatak olmasından kaynaklanıyor. Hali hazırda seferlerine devam eden tren için de bu yılın sonlarına doğru yada önümüzdeki yıl zam yapılması beklenmekte. Bu haber Doğu Ekspresi hayali kuran çiftleri üzmüş olsa da onları vazgeçirmeye yetmeyecek gibi duruyor.

Bilet fiyatlarına yapılacak zam oranlarının şuan için belirtilmediğini hatırlatmakta fayda var. Ancak %20 civarlarında bir zam yapılacağı haberi sosyal medyanın diline düşmüş durumda.

Turistik açıdan bölge halkına büyük katkısı bulunan Doğu Ekspresinde modernizasyon çalışmaları yapıldığı taktirde ülkemiz açısından çok daha fazla avantajlı olacaktır.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu