Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Dev boya firması Japonlara satıldı

istanbul temizlik şirketi
Dev boya firması Japonlara satıldı

Merkezi Japonya’da bulunan Nippon Paint Holdings bir süredir pazarlıkları sürdürdüğü Betek Boya firmasıyla anlaşmaya vardı ve Filli Boya markası ve iştiraklerine ait hisselerin tamamını aldı.

Satışa finansal danışmanlık yapan Ünlü&Co 26 Nisan tarihinde bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin Nippon Paint Holdings firmasına devrini gerçekleştiren sözleşmeyi imzaladıklarını ifade etmişti.

FİLLİ BOYA 1,4 MİLYAR TL’YE SATILDI

Nippon firması tarafından yapılan açıklamada Betek Boya ve iştiraklerinin hisselerinin tamamının satın alma bedeli olarak 1,4 milyar TL ve şirketin sahip olduğu borçlanmalarla birlikte ise bu fiyatın 2,39 milyar TL olduğu belirtildi.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından, Nippon tarafından borçların yeniden düzenlenmesi için Betek Boya’ya sermaye artırımı sağlayacağı belirtildi.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu