Instagram takipçi satın al
Haberler

Çılgın Yeraltı Projesi ile Trafik Derdine Son!

istanbul temizlik şirketi
Çılgın Yeraltı Projesi ile Trafik Derdine Son!

250 kilometre hızla yaya veya araç gideceği yere ulaşacak dersek projenin ne kadar çılgın olduğunu anlatmış olur muyuz? üstelik Elon Musk, daha önceki yaptığı açıklamalarda tünelin kullanımının sadece 1 dolar olacağını açıklamıştı.

Bu çılgın proje bugün açılıyor. Bu tünel açıldığında milyonlarca insanın hayatının nasıl değişeceğini sizler için derledik;

Öncelikle Musk, trafikte çok fazla zaman geçirdiğini ve artık bunun çile haline geldiğini düşündü.  Bunun için bu projeyi masaya yatırdı ve hayata geçirdi. The Boring Company’nin web sitesinde yer alan açıklamaya göre tünellerde elektrikli motor ile çalışan tekerlekli platformlar kullanılacak.

3.2 km uzunluğundaki tünelde toplu taşıma yapılması da planlanıyor. 8-16 kişi kapasitesine sahip platformlar ile yapmayı hedefliyorlar. Ancak tünel geniş araçlar için uygun değil, oldukça dar olan tünellerden otomobil tipi araçlar geçebilecek. 

Çılgın Yeraltı Projesi ile Trafik Derdine Son!

Los Angeles’ın altındaki tünel araç, motosiklet veya yaya taşıyarak trafiği rahatlatmayı amaçlıyor.

Çılgın Yeraltı Projesi ile Trafik Derdine Son!

The Boring Company firması, tünelin uzunluğunu artırabilmek için çeşitli araziler satın alıyor. Elektrikli taşıyıcılar ile yer altında, tekerlekleri dönmeden ve benzin harcamadan hareket edebilen otomobiller sayesinde verimlilik artacağı gibi, trafik derdi de azalacak. Firma ayrıca, Washington DC ve New York arasında da benzer bir tünel üzerinde çalışıyor.

Elon Musk’ın Boring Tunnel’ı kalabalık şehirlerdeki trafik karmaşasını en aza indirgemeyi hedefliyor.

Tünel Projesine göre otoyolda ilerleyen ve trafiğe takılan araçlar, dilerlerse tünele dahil olabilecekleri istasyonlardan tünele geçiş yapabilecek ve trafiği atlatarak Musk’ın projesiyle mutlu olabilecek.

Çılgın Yeraltı Projesi ile Trafik Derdine Son!

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu