Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerÜnlüler

Canan Karatay’dan çaya tereyağı koyun açıklaması

istanbul temizlik şirketi
Canan Karatay'dan çaya tereyağı koyun açıklaması

Neredeyse yapmış olduğu her açıklamanın ardından gündemde kendisine yer edinmeyi başaran Profesör Doktor Canan Karatay’dan yeni bir açıklama daha geldi. Kocaeli Kitap Fuarı’nda kendi kitaplarının tanıtımını yapan ünlü doktor, “Bana ‘Çayı şeker koymadan nasıl içelim?’ diye soruyorlar. Ben de ‘Tereyağı koyun’ diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur” şeklinde açıklama yaptı.

Türk geleneğinde önemli bir yere sahip olan çayın içerisine yüksek oranlarda şeker konulduğunu belirten Canan Karatay, bundan sonra çayın içerisine şeker yerine gerekli miktarlarda tereyağı konulması gerektiğini açıkladı. Gebelik döneminde yapılan aşırı şeker yüklemesinin zararlarına değinen Karatay, Karatay, “Gebelik şekeri tehlikeli. Onun için gebe kalmadan önce tedbir alınması lazım. Ben onu anlatıyorum. Gebe kaldıktan sonra 6 ay bekleyip, ondan sonra şeker yüklemek tehlikeli. Bunu bir gebeye yapmaya hakkınız yok. Gebelik bir annenin, bir babanın en mutlu zamanı, en mutlu süresidir. Bu sırada anneye eziyet çektirmeye hiçbir zaman hakkımız yok. Bir kutu mısır şurubu, yani kola, içildiği zaman şeker hastalığı riskini yüzde 22 oranında arttırdığı, kalp hastalığı riskini yüzde 30 arttırdığı, 2012’de ve 2014’te en önemli mecmualarda gösterildi. Bana gelen gencecik çocuklar var. Sadece günde 1 litre, 2 litre kola tüketiyorlar. Lolipop dediğimiz çocuklara verdiğimiz bir şekere börtü böcek dokunmuyor. Karıncalar, sinekler hakiki şekere üşüşmezler mi? Çocuklara sussun diye verdiğimiz, çocukları uyuşturan şekeri böcekler bile es geçmişler. O halde bu çocuklara bunları vermeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Karatay’dan Önemli Açıklamalar

“Tost yemeyecekler, cips yemeyecekler, kuru ve yaş pasta yemeyecekler, nişasta bazlı şeker yemeyecekler. Yazık bu çocuklarımıza. Bunlar aynı zamanda kanser sebebidir. Meyve suyu da aynı şekilde karaciğeri yağlandırır. Çocuklarımızın alkolüdür. Son çalışmalar da gösterdi ki, ürik asit yüksekliği dediğimiz, gut hastalığı dediğimiz hastalığın sebebi. Şimdiye kadar bilinen, kabul edilmiş olan protein değil, şeker metabolizması bozukluğudur. Gut hastalığınız varsa, gut hastalığınız yokken ürik asit seviyeniz yüksekse bilin ki vücudunuzda şeker zehirlenmesi belirtisidir. Bilin ki vücudunuzda früktoz zehirlenmesi başlamıştır. Çocuklarımıza meyve suyu vermeyeceğiz. Meyve suyunda bir fayda yok. Zarar var.”

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Ben Bu kadına hak veriyorum neden derseniz benim yaşım şuan 40 yaşım itibariyle eski bisküvi ve şekerleri bilirim ve yere düştüğünde karıncalar üşüşür ve bir karınca yumağı olur saatler sonra o şeker bisküvi her ne ise oradan kaybolurdu ama canan Karatay’ın da dediği gibi karınca bile o şekeri bisküviyi yemiyor içinde kimyasal bir zehir olduğunu biliyor ve kaçıyor ama biz inatla tüketiyoruz.Son olarak bende eskiden tereyağı çaya karıştırır o şekilde çayımı içerdim gerçekten harika olurdu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu