Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Çanakkale’de Korkutan Deprem! Deprem İstanbul’da da Hissedildi

istanbul temizlik şirketi
Çanakkale'de Korkutan Deprem! Deprem İstanbul'da da Hissedildi

Kandilli Rasathanesinin verilerine göre Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 5.5 şiddetinde deprem oldu. Depremin büyüklüğü AFAD ekiplerinin açıklamasına göre ise 5 şiddetinde. Çanakkale’de olan deprem Ege ve Marmara bölgesine bir çok de hissedildi.

DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Bu akşam saat 21:23’de meydana  gelen deprem İstanbul, İzmir, Bursa ve çevre bir çok ilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremin merkezini Çanakkale Ayvacık olarak açıkladı. Deprem yerin yaklaşık 8.4 kilometre altında meydana geldiği ve büyüklüğünün ise 5.5 olduğu açıklandı.

DEPREM BÖLGESİNE KIZILAY EKİPLERİ YÖNLENDİRİLDİ

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, depremin meydana gelmesinin ardından depremle ilgili hazırlıkların hepsinin tamamlandığını belirtti ve “Trakya Bölge Afet Merkezi ve Çanakkale Şubemizden Kızılaycılar bölgeye intikal ettiler” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Türk Kızılay’ı da “Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir” diye açıklama yaptı.

“DEPREM BÖLGESİNDE HERKES EVLERİNDEN DIŞARI ÇIKTI, ELEKTRİKLER KESİLDİ”

Depremin olduktan sonra Çanakkale’de yaşayan halkın bir kısmı sokağa çıktı. .TRT Haber’in Ayvacık muhabiri yaptığı açıklamada “Şu an herkes dışarıda elektrikler kesildi. Şu an sıkıntı yok gibi gözüküyor ama merkez üssü bir köy olarak gözüküyor. Oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Çok müthiş bir sarsıntı oldu. En az yarım dakika sürdü. Önceden biraz salladı, sonunda çok kuvvetli sallandı. Ben evin yakılacağını düşündüm.” dedi.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu