Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Evinizi Çocuklarınız İçin Güvenli Hale Getirin

istanbul temizlik şirketi

Çocuklarımız yürümeye başladıkları andan itibaren ev onlar için adeta çeşitli kazaları barındıran bir tuzak deposu haline geliyor. Sürekli gözünüz onların üstünde olmalı, çünkü göz açıp kapayıncaya kadar başlarına bir şey gelmesi işten bile değil. Ancak, alacağınız pratik önlemlerle evinizi çok daha  huzurlu hale getirebilirsiniz.

Bu bilgiler ile çocuklarınızı ev kazalarından koruyabilmenizi ve küçük canavarların güvenli biçimde, diledikleri gibi evinizin içinde dolaşabilmelerini sağlayacak.

Evde çocuk güvenliği

Güvenliği Sağlayabilmek İçin

1- Kapılar ve kapı kolları için alacağınız birkaç küçük düzenle çocuğunuzun o küçücük parmaklarını kazalardan koruyabilirsiniz. Açık kapıların kendiliğinden kapanmasını önleyen engeller ve kapı kollarının kolay açılmayan cinsten olması olası kazaları önlemede yeterli olacaktır.

2- Çekmece ve dolap kilitleri evde çocuğunuzun güvenliğini sağlamanız konusunda son derece önemlidir. Özellikle mutfak çekmecelerini ve dolaplarını, içindeki temizlik gereçlerine ve kesici aletlere ulaşmasını önlemek için, açılması zor veya kilitli hale getirin. Saç kurutma makinesi veya ütü gibi dışarıya ısı veren ev araç ve gereçlerini çocuklarınızın ulaşamayacağı yerlere saklayın.

3- Keskin kenar ve köşelerin güvenli hale gelmesini sağlamak, ciddi kazaların önlenebilmesi açısından hayati önem taşır. Kenar tamponlarını hemen hemen tüm büyük alışveriş merkezlerinde veya çocuk malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.

4- Pencere güvenliğini sağlayabilmek için uygun aralıklı (kafasının geçemeyeceği kadar dar, kolunun sıkışmayacağı kadar geniş) demir parmaklıklar koyun; ancak sağlam şekilde monte edildiklerinden emin olun.

5- Panjurları güvenli hale getirin. Açıp kapamak için kordon yerine diğer panjur sistemlerini kullanın. Aksi takdirde, çocuğunuzun uzanabildiği herşeyi keşfetme merakı,boğulmasına bile neden olabilir.

6- Prizler konusunda son derece dikkatli olmalısınız. Olası elektrik kaçaklarından ve çarpmalardan çocuğunuzu koruyabilmek için, kullanılmayan prizlerin tamamını kapalı tutun. Elektrik kablolarını da, çocuğunuzun takılıp düşmesini önleyebilmek için mobilyaların ardına geçirmeyi unutmayın.

7- Suyun kaynama noktasına gelmesini engelleyen düzenekler, sıcak su musluklarından akan suyun belirli bir derecenin üstüne çıkmasını önler. Evinizde bu teçhizat halihazırda yoksa, tamircinizden borularınıza yerleştirmesini isteyebilirsiniz. Böyle bir şansınız yoksa, çocuklarınızı kaynar su konusunda uyarmayı ihmal etmeyin.

8- Güvenlik kapılarını seçerken çocuğunuzun kendisini huzursuz hissetmesini önlemek için renkli ve yumuşak kaplamalı, ancak güvenli olduğundan emin olduğunuz kapıları satın alın. Merdiven başlarına ve sonuna, gerekli durumlarda mutfak kapısına da yerleştirebileceğiniz güvenlik kapıları olası kazaları önleyecektir.

9- Karbonmonoksit detektörleri son zamanlarda yapılan yeni binalara yerleştirilse de, çoğumuzun evinde bulunmamakta. Büyük meblağlar tutmayan bu detektörler, evin içindeki duman seviyesini belirli bir seviyenin üstüne çıktığında alarm vererek, sadece kazaları önlemekle kalmaz; hem sizin hem de bebeğinizin hayatını kurtarır.

10- İlk yardım çantası evinizin olmazsa olmazı olmalı. Buraya tıkla ve ilk yardım çantanızda bulunması gerekenler hakkındaki yazımızı oku.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu