Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Zammı Yapıldı?

istanbul temizlik şirketi

Avrasya Tüneli İşletmecisi resmi web sitesinde geçiş ücretlerine 1 Şubat 2019 tarihi itibariyle %37.8 zam yapılacağını duyurdu, devreye giren Ulaştırma Bakanlığı ise zam yapılmadığını, yeni ücret tablosunun web sitesine sehven konulduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde herhangi bir artış yapılmamıştır. 2018 yılında otomobiller için 23,30 lira ve minibüsler için 34,90 lira olarak alınan geçiş ücretleri, aynen devam etmektedir. Avrasya Tüneli’nin internet sitesinde kısa süreliğine yer alan “yeni ücret tablosu” siteye sehven konulmuş olup kısa sürede kaldırılmıştır.” denildi.

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Zammı Yapıldı?

Duyurunun ardından sosyal medyada Enflasyon oranının 2 katı kadar zam yapıldığı ve tek yön geçiş ücretinin çok olduğuna dair yoğun tepkiler geldi. Mevcut durumda Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti otomobiller için 23.30 TL, minibüsler için ise 34.90 TL.  

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri Tarifesi en son 1 Temmuz 2018’de zamlanmıştı buna göre %21 zamn yapılarak, tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 19.20 TL’den 23.30 TL’ye, minibüsler için ise 28.80 TL’den 34.90 TL’ye yükseltilmişti. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu