Instagram takipçi satın al
Haberler

Artık Suudi Arabistan`da da KDV Alınacak

istanbul temizlik şirketi

Artık Suudi Arabistan`da da KDV Alınacak

Vergi ile bir konu olduğunda vergi alınmayan ülkelere öncelikli örnek olarak verilen Suudi Arabistan’da  Gelir ve Zekat Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle sağlık, eğitim, bankacılık işlemleri, emlak, ulaşım, akaryakıt,  elektrik, su, iletişim ve sigorta işlemleri gibi pek çok alanda KDV uygulamasına  başlandığı” yer alıyor.

Suudi Arabistan’da KDV oranı %5 olarak belirlenirken devletin verdiği sağlık hizmetlerinden, ihracattan ve konut kiralarından bu verginin alınmayacağı da belirtildi.

Kurum yetkililer bu uygulamayla birlikte ekonomik piyasanın bir kısmını kontrol altına alınabileceği ve vergiyle ilgili yapılan yasa dışı işlemlere izin verilmeyeceğine dikkat çekildi. Yeni vergi sisteminin hazırlıkları yaklaşık bir yıl sürdüğü ve yaklaşık 90 bin işletmenin vergi ile ilgili alt yapı çalışmalarının tamamen bitirdiği söylendi.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu