Instagram takipçi satın al
Hayvanlar Alemi

Porsuk hayvanı hakkında tüm bilgiler

istanbul temizlik şirketi

Porsuk nedir? Nerede yaşar? kaç yıl yaşar? öğrenmek isteyenler makaleyi sonun kadar okusunlar.

Badgers, kökleri ve çilekleri, solucanları ve böcekleri temizlemek için Avrupa’nın ve batı Asya’nın ormanlarında yaşıyorlar .

İnanılmaz derecede porsuklar kısa sürelerle saatte 30 km’ye kadar sürebilir ve kurt, koyot ve ayı gibi daha büyük memelileri başarıyla öldürmekle ünlüdür ! Köpeklerin yıllar boyunca, köpeklere ve hatta insanlara karşı özellikle agresif olma ihtimaline karşı ara sıra raporlar var ! Porsuk ağrılı bir ısırık yeteneğine sahiptir ve bazı porsukların da bir tür kuduz taşıdığı bilinmektedir. En yaygın olarak bilinen porsuklar Batı Avrupa’da ki beyaz ve siyah çizgili porsuklardır.

Porsuk otların su samuru ve yabancı otlarla ilişkili olduğu düşünülür ve genellikle yaklaşık bir metre uzunluğa kadar büyür! Porsuk, genellikle bir tünel labirenti içeren yer altı oyuklarında yaşar. Porsuk, çukur kazarken tonlarca toprağı tahliye edebileceği düşünülüyor!

Badger, paça üç alt aileden herhangi bir hayvan için ortak bir addır ve bunlar Mustelidae ailesine aittir . Bu aynı memeli ailesi olarak gelincikten , gelincikler , su samuru ve diğer bazı türleri arasında etobur porsuk en yakından bu hayvanların ilişkilidir anlamına gelir.

Porsuk sekiz farklı türü vardır ve bu porsuk türleri üç porsuk subfamilies, Avrupa ve Asya’nın porsuk, Ratel porsuk veya bal badger, ve Amerikan porsuk ayrılmıştır. Asya kokulu porsuk bir zamanlar porsuk olarak sınıflandırılmıştı, ancak bugün bu porsuk türünün kokarca porsuktan daha yakından alakalı olduğu düşünülüyor .

Tipik porsuk türünün kısa ayakları vardır ve porsuklar da nispeten ağır bir yapıya sahip olma eğilimindedir. Porsuk alt çene porsuk üst çene ile ifade edilir, yani porsuk çenesinin yerinden oynamak neredeyse imkansızdır. Bu, porsuğu porsuklarla tutmayı sağlar yemeyi kolaylıkla yapabilir, ancak porsukların çene hareketini açma, kapama veya yanlamasına kaydırma ile sınırlar.

Porsuk hayvanı

Avrupa porsuk olarak da bilinen Avrasya porsuk , bir türdür porsuk içinde aile Mustelidae ve hemen hemen tüm özgüdür Avrupa ve bazı yerlerinde Batı Asya . Birkaç alt tür tanımlanmıştır; aday alttürler ( Meles meles meles ) Avrupa’nın çoğunda baskındır. Avrupa porsuğu IUCN tarafından en az endişe verici olarak sınıflandırılmıştır çünkü geniş bir aralıktadır ve istikrarlı ve hatta bazı bölgelerde artan geniş bir nüfus büyüklüğü vardır.

Avrupa porsuğu güçlü başlı, siyah, beyaz, kahverengi ve gri bir hayvandır; küçük başlı, sarışın bir gövde, küçük siyah gözlü ve kısa kuyruklu. Ağırlığı, baharda 7-13 kg (15-29 lb) arasında değişir, ancak kış uykusu döneminden önce sonbaharda 15-17 kg’a (33-37 lb) kadar yükselir. Gece yarısıdır ve toprak aralığında birkaç setten birinde gün boyunca uyumayan toplumsal, ağrılı bir hayvandır . Birkaç porsuk aileye ev sahipliği yapabilen bu yuvalarda yeraltı geçitleri ve odalarının geniş sistemleri var ve birden fazla giriş var. Bazı kümeler onlarca yıldır kullanılmaktadır. Porsuklar, güvercinlerin temizliğinden çok telaşlıdırlar, taze tabakalanırlar ve kirli materyalleri çıkarırlar . Bölgelerinde stratejik olarak yer alan tuvaletlerde kurarlar .

Bir etobur olarak sınıflandırılmasına rağmen, Avrupa porsuğu çok çeşitli bitki ve hayvan gıdaları ile beslenir. Diyet ağırlıklı olarak solucanlardan, büyük böceklerden, küçük memelilerden, böcek, tahıllardan ve kök yumrelerden oluşur. İlkbaharda beşer yavrusuna kadar olan çöpler üretilir. Gençler birkaç ay sonra sütten kesilir, ancak genellikle aile grubunda kalırlar. Avrupa porsuk gibi diğer türlerle olan yuvayı paylaşan bilinmektedir tavşan , kırmızı tilki ve rakun köpekleri , ama şimdi yasa dışı istismar edilmiş bir özellik provoke zaman yırtıcı olabilir kan sporun içinde porsuk-  canını sıkma . Sığır tüberkülozu yayılım porsukçulara atfedildi ancak 2016’da ki çalışmalar, konunun sığır ve çiftlik idaresi ile daha fazla ilgisi olduğu sonucuna vardı.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu