Instagram takipçi satın al
Yeme - İçme

4 mevsim şurubu

istanbul temizlik şirketi
Merhaba arkadaşlar, aslında reçeller ve konserveler Osmanlı mutfağının kültüründe saklama amaçlı yapılırlardı ve sonradan çok tuttukları için bu adet böylece kaldı ama şimdiki zamanda ise saklama koşulları var olması karşın lezzetler olarak damak tadımıza uyduğu için anlık olarak yapıp tüketebiliyoruz. Bundan öte Osmanlı zamanında geniş topraklarda her mevsim bulunmayan ve ekşilikleri nedeni ile neredeyse diğer mevsime gelip, yeniden elde edene kadar lezzetlerini unutmamamızı sağlayan erik ve vişne reçeli 4 mevsim şurubu olarak anılırdı, daha sonra Amerikanvari bir şekilde marmelat desek de aslında öz Türk yemek kültürünün bir ögesidir bu reçel.

MALZEMELER

  • 1 kg kırmızı erik
  • Yarim kg vişne
  • 2 adet limon
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

4 Mevsim Şurubu (Marmelatı) Tarifi’nin Yapılışı

Bu reçelimizi yapmak için öncelikle eriklerimizi bol su ile yıkıyoruz. Çünkü eriklerimiz dallarda çok fazla toz kapar ve yapısı gereği tozu yüzeyine saklar ve zor çıkar bu sebeple ovuşturarak bol bu ile yıkadığımızda temizlenmiş sayılır eriklerimiz ve ikiye ayırıp çekirdeklerini alıyoruz ve şapka kısımlarını da eğer eriklerimiz çok ermemiş ise alıyoruz ki ermemiş eriklerde şapka kısımları acı olur reçelimizi acı kılmasın daha sonra da üzerine vişnelerimizi ekliyoruz ve malzeme listemizde yer alan limonlarımızı üzerine sıkıp bu meyvelerin şeker, su ilavesini gerçekleştirdikten sonra orta ateşten az daha harlı bir şekilde kaynatmaya başlıyoruz, ocağın altı kaynadığında kısılır ve kısık ateşte reçelimiz kıvamına erinceye kadar kaynatılır. Eğer kıvam anlamada sorun yaşarım diyorsanız tırnağınızın yüzeyine ya da boş bir tabağa bir kürdan ile bir damla kaynayan reçelden damlatın az bekleyip ( 1 – 2 dakika kadar ) damlatın, eğer dağılmıyor, kalıyorsa tamamdır, ocaktan alın reçelimizi ve öncelikle şeker kesmemesi için direkt olarak dolaba atmıyoruz ve oda sıcaklığında kaynarını atmasını bekliyoruz, daha sonra dolapta soğutup, kavanozlayıp yaz – kış tüketebiliriz. Dilerseniz kışın reçel, yazın aroma gibi bol su ile karıştırıp servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu