Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşam

2020 Yılı Ramazan ayında kaç gün ve kaç saat oruç tutulacak?

2020 Ramazan ayı yaklaştı ve en çok merak edilen konulardan birisi kaç gün oruç tutulacağı, diğeri ise günlük kaç saat oruç tutacağız. Cevapları yazımızda.

istanbul temizlik şirketi
Mübarek Ramazan ayının başlamasına çok kısa bir sürek kaldı ve internette en çok aranan konulardan biriside hiç şüphesiz bu yıl Ramazan ayında kaç gün oruç tutacağız. Bir diğer konu ise artık yaz aylarına denk gelmese de oruç süresinin bir nebzede olsa uzun olacağından dolayı günde kaç saat oruç tutacağız?
24 Nisan 2020 tarihine ilk oruç tutularak başlayacak olan Ramazan aynı 23 Mayıs 2020 tarihinde Arefe günü sona erecek. 2020 Ramazan ayında tam 30 gün oruç tutulacak. İstanbul için Ramazanın ilk günlerinde 15 saat 30 dk oruç tutulacak, daha sonra ise bu süre artarak 16 saat 48 dk ya kadar yükseliyor.
İlk iftar 18:55’te Van’da yapılırken, Edirne’e ise 20:11’de oruçlar açılacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

24 Nisan 2020 tarihinde başlayan Ramazan ayı 23 Mayıs 2020 arefe günü son bulacak ve 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacak.

81 İL VE İLÇE İMSAKİYESİ

81 il ve içlenin imsakiyesine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://ramazan.diyanet.gov.tr/tr-TR/Imsakiye/Imsakiye/

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir Yorum

  1. İnşallah bu virüs muhabbeti bir an önce biter de ağzımızın tadı ile orucumuzu tutup iftarımızı yaparız. Bilgilendirme ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu