Instagram takipçi satın al
Haberler

Kuzey Koreli Hackerlar 2 Yılda Toplam 670 Milyon Dolarlık Soygun Yaptı

istanbul temizlik şirketi
Kuzey Koreli Hackerlar 2 Yılda Toplam 670 Milyon Dolarlık Soygun Yaptı

Son zamanlarda tüm dünyaya korku salan ve faaliyetlerine Kuzey Kore üzerinden devam eden bilgisayar korsanları 2 yılda yaklaşık 670 milyon dolarlık bitcoin ve döviz soygunu yaptı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından hazırlanan rapora göre Kuzey Kore Pyongyang merkezli hackerlar 670 milyon dolarlık vurguna imza attılar. Dünya üzerinde bu denli bir sürede yapılan en büyük soygunlardan birisi olan hack girişimlerinin sonucunda birçok kişi parasını çaldırmış durumda. Bu da siber güvenliğin ne denli bir önem arz ettiğini ortaya koyar nitelikte olsa gerek.

Hackerların adının geçtiği en büyük girişimlerden birisi ise Bangladeş Merkez Bankasından çalınan 13.5 milyon dolarlık hırsızlık olayı oldu. Geride bıraktığımız 2018 senesinde de yine aynı hackerlar Bank of Chile’nin ATM sisteminden 10 milyon dolarlık para ele geçirmişti. Bankanın sistemi üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşların para aktarma işlemlerinde direkt olarak paraların hackerlara gittiği ortaya çıktı.

Hedef Kripto Paralar

Tüm dünya üzerinde kripto paraya olan ilginin artması ile birlikte birçok insan yatırımlarını bu noktaya doğru yöneltti. Genelde kripto para alışveriş sistemlerinde tutulan bitcoin ve benzeri coinler de hacker grubunun hedefi haline gelmiş durumda. Bu yüzden bitcoinlerinizi güvenli ve bilinir bir sistem üzerinde tuttuğunuzdan emin olmanız gerekiyor.

Group-IB’deki güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre geride bıraktığımız 2018 senesindeki kripto para hırsızlığının %65 gibi büyük bir kısmı Kuzey Koreli hackerlar tarafından yapıldı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu