Instagram takipçi satın al
Gezi Rehberi

Mersin’de Mutlaka Görmeniz Gereken En Güzel 8 Mekan

Tertemiz koylara ev sahipliği yapan Mersin'e yolunuz düşerse Mersin'de nereleri gezmeniz gerektiği konusunda detaylı bilgiler içeren bir yazı derledik. 

istanbul temizlik şirketi

Akdeniz Bölgesi’ndeki gözde şehirlerimizden biri olan ve tarihi milattan önce 6000’li yıllara kadar dayanan Mersin Tarihi Kilikya olarak adlandırılan bölgede yer alıyor. Sizler için, ülkemizin en büyük yat limanına ve keşfedilmemiş tertemiz koylara ev sahipliği yapan bu güzel şehre yolunuz düşerse nereleri gezmeniz gerektiği konusunda detaylı bilgiler içeren bir yazı derledik.

Mersin’de mutlaka görmeniz gerek en güzel 8 mekan:

 

Saint Paul Kilisesi

Hristiyanlığın Kutsal Kilisesi Saint Paul Kilisesi

Tarsus ilçesi Ulucami semtinde bulunan bu kilise, Hristiyanların kutsal kitabı olan İncil içerisinde Tarsuslu olduğu iki kez yinelenen Sain (St.) Paul adına 12 nci yüzyılda yapılmış. St. Paul kilisesi aynı zamanda Hristiyan Hac yolu üzerinde bulunuyor ve Tarsus için inanç turizmi açısından oldukça önemli mekanlardan biri.

Tarsus Ulu Camii

Ulu Bir Mekan Tarsus Ulu Camii

Tarsus ilçe merkezinde yer alan bu cami ilçeye de adını vermiş. Türk ve İslam sanat eserlerinin önde gelen örneklerinden birini teşkil eden cami 1579 yılında Saint Paul Kilisesi kalıntılarının bir kısmının üzerine inşa edilmiş. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca koruma altına alınan caminin yakınlarında Hz. Lokman ve Hz. Şit peygamberlerin makamı da bulunuyor. Ayrıca caminin yanı başında bulunan Kırkkaşık Bedesteni’ni de mutlaka ziyaret edin deriz.

Cennet ve Cehennem Mağaraları

Eşsiz Cennet ve Cehennem Mağaraları

Silifke ile Narlıkuyu yakınlarında yer alan Cennet ve Cehennem Mağaraları ise görmeniz gereken diğer bir güzel mekan. Yeraltı derelerinden birinin sebep olduğu erozyon sonrasında tavanın çökmesi ile ortaya çıkmış olan bu iki büyük göçük yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine mazhar olmuş bir mekan . Cennet adı verilen kısmın 70 metre civarında bir mağara girişi mevcut. Mağara ağzında ise küçük bir kilise yer alıyor. Cehennem olarak adlandırılan diğer kısım ise 128 metre derinliğe sahip ve aşağı inilmesi pek mümkün olmayan bir oyuktan oluşuyor.

Aya Tekla Kilisesi

Kutsal Aya Tekla Kilisesi

Silifke ilçe sınırlarında bulunan ve Mersin için önemli inanç turizmi merkezlerinden bir diğeri ise Aya Tekla Kilisesi. Meryemlik olarak da adlandırılan kilise Tekla isminde bir Azize’nin kendisini Hristiyanlığa adamak üzere inzivaya çekildiği mağara içerisinde yer alıyor. Aya Tekla Kilisesi Hristiyanlarca kutsal ve gizli ibadet yapılan bir mekan olarak kabul edilmiş ilginç bir durak.

Kız Kalesi

Deniz İçinde Bir Kale Kız Kalesi

Mersin Erdemli ilçesi sınırlarında, Erdemli sahili açıklarında bulunan Kız Kalesi, Deniz Kalesi olarak da biliniyor. Mersin’in simgelerinden biri olan kaleye sadece balıkçı motorları veya kiralanan sandallarla ulaşmanız mümkün. Kıyı şeridinde yer alan mekanlarda çayınızı yudumlarken kaleyi uzaktan izlemeniz bile size doyumsuz bir keyif verecektir. 

Katolik Kilisesi

Saat Kuleleri ile Meşhur Katolik Kilisesi

Latin ve İtalyan Katolik Kilisesi olarak da bilinen bu mekan Abdülmecid zamanında yapılmış. Kesme kireç taşlardan yapılmış olan avlusu sayesinde anıtsal bir görünümü olan kilise ayrıca saat kuleleri ile de meşhur bir mekan.

Yumuktepe Höyüğü

En Eski Yerleşim Yumuktepe Höyüğü

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yumruktepe Höyüğü milattan önce 7000 yıllarına kadar uzanan bir tarihe sahip. Ayrıca tarımın dünyada ilk kez yapıldığı yerlerden biri olarak kabul ediliyor. 33 kattan oluşan bu eski yerleşim merkezi görmeniz gereken diğer bir mekan.

Tisan Koyu

Bakir Bir Güzellik Tisan Koyu

Silifke ilçesinde yer alan Tisan Koyu ise bu yazımızda yer vereceğimiz son durağımız oluyor. Bölgenin saklı cenneti olarak kabul edilen bu koy bölge dışındaki çoğu insan tarafından henüz keşfedilmemiş ender mekanlardan biri. Eski çağlarda eski Yunan Kolonilerden biri olarak da kullanılan Tisan Koyu birçok tarihi kalıntıya da ev sahipliği yapıyor.

Tatil planlarınız için aşağıdaki içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu